Πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα με τραχανά. Η Θεσσαλιώτισσα γιαγιά μας μεγάλωσε μ’ αυτη την Τραχανόπιτα, τα κρύα απογεύματα του χειμώνα μας την έφτιαχνε και την συνόδευε μαζί με ζεστό γάλα!
Τραχανόπιτα, Εύκολη και Απλή Recipe
By 6 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 5 mins
Πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα με τραχανά. Η Θεσσαλιώτισσα γιαγιά μας …
Υλικά
- 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2½ φλυτζάνια γάλα φρέσκο
- ½ φλυτζάνι τραχανά ξινό
- 350 gr. φέτα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 5 αυγά
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τα 4 αυγά, το βούτυρο λιωμένο σε χλιαρή θερμοκρασία, το γάλα και 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον τραχανά, την φέτα χοντροτριμμένη, λίγο αλάτι, προσεκτικά γιατί το τυρί είναι αλμυρό και πιπέρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα .
Τέλος χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και περιχύνουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 °C για 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Να ρωτήσω:Τον τραχανά τον έχουμε βράσει πριν τον βάλουμε στη γέμιση ή τον βάζουμε ωμό;