Τουλουμπάκια

326

Λατρεμένα  σιροπιαστά τουλουμπάκια ένας σιροπιαστός πειρασμός! Η ανατολίτικη αυτή συνταγή, με τα χρόνια έχει αφομοιωθεί στην Ελληνική Κουζίνα. Φτιάξτε τα μόνοι σας, ο τρόπος είναι πολύ εύκολος!

Τουλουμπάκια Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 7 Ιουλίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (50 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 mins

Λατρεμένα  σιροπιαστά τουλουμπάκια ένας σιροπιαστός πειρασμός! Η …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η ζύμη
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και την τοποθετούμε στην φωτιά.
    Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
    Αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει 6′-7′ λεπτά.
  2. Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ολόκληρα και ανακατεύουμε μέχρι να αφομοιωθούν στην ζύμη, η ζύμη που θα προκύψει θα πρέπει να είναι λεία, σφιχτή και να μην κολλάει.
  3. Αφήνουμε στην άκρη την ζύμη να κρυώσει και την βάζουμε σε κορνέ, χρησιμοποιούμε το στόμιο με τα δοντάκια το μεγάλο.
    Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι να κάψει και μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά.
    Πιέζουμε και κάνουμε «κορδονάκια-μπαστουνάκια» 5 εκατοστών περίπου, κρατάμε το κορνέ με το αριστερό χέρι και με το δεξί κόβουμε την άκρη της ζύμης με μαχαίρι που βρέχουμε για να μήν κόλλάει η ζύμη.
  4. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
    Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας. Μέχρι να κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  5. Tο σιρόπι
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, βράζουμε και όταν δέσει το κατεβάζουμε.
  6. Το σιρόπιασμα
    Βουτάμε τα τουλουμπάκια στο καυτό σιρόπι, τα αφήνουμε ανακατεύοντας απαλά, για να τραβήξουν σιρόπι και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close