Αρχική 2013

Αρχείο

Το κασουλέ είναι μία φασολάδα κι ίσως το πιo γνωστό πιάτο της Νοτιοδυτικής Γαλλίας,με υπέροχη γεύση! Οι παραλλαγές του πιάτου πολλές,τρείς είναι οι πιό γνωστές συνταγές-παραλλαγές: 1. Το cassoulet de Castelnaudary που γίνεται με χοιρινό κρέας. 2.Το cassoulet de Toulouse,που επιπλέον προστείθεται...
Τις κρύες ημέρες του χειμώνα τι καλύτερο από μία ζεστή δυναμωτική σούπα βελουτέ με φακές, θα τη φάνε ακόμη και οι "θανάσιμοι εχθροί" της φακής.
Το αρνάκι από τα Τρίκαλα, τα πορτοκάλια από το Άργος, ο συναρπαστικός κρόκος Κοζάνης, τα αμύγδαλα Θεσσαλίας! Ένα ελληνικό πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις για το γιορτινό τραπέζι!
Απίθανα, ζουμερά κεφτεδάκια το μπείκον τους δίνει επιπλέον γεύση και συνδυάζονται άψογα με την λαχανοσαλάτα!
Και ποιος δεν έχει απολαύσει αυτό το ρολό γεμιστό με ολόκληρα αυγά  από την κουζίνα της μαμάς, κλασικά! Σερβίρεται σαν κυρίως και ορεκτικό!
Οι φακές είναι πεντανόστιμες και πολύ θρεπτικές! Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ κάτι αντίστοιχο σας υπόσχομαι οτι θα λατρέψετε αυτή την "μεταμόρφωση" της φακής σε μία δροσερή και απολαυστική σαλάτα!
Σπιτικός Ζωμός! Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε άμεσα σε σούπες ή άλλα φαγητά σαν συμπλήρωμα για επιπλέον γεύση στα φαγάκια σας.
Παραδοσιακό σπετζοφάι, τρώγεται χειμώνα - καλοκαίρι! Απαραίτητη προϋπόθεση τσιπουράκι ή μπύρα παγωμένη και πολύ ψωμάκι!
Το Πολίτικο "αυθεντικό"  Τας Κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχαράκι αλλά με αρνάκι. Οι μικρές μπουκίτσες από το κρέας σιγοβράζουν μέσα σε πλούσια βουτυράτη σάλτσα ντομάτας!
47,047Follow meFollow me
17,403Follow meFollow me
4,074Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe