Απίθανα, ζουμερά κεφτεδάκια το μπείκον τους δίνει επιπλέον γεύση και συνδυάζονται άψογα με την λαχανοσαλάτα!
Κεφτεδάκια με Μπέικον και Λαχανοσαλάτα Recipe
By 18 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 30 mins
Απίθανα, ζουμερά κεφτεδάκια το μπείκον τους δίνει επιπλέον γεύση και …
Υλικά
- > Για τα Κεφτεδάκια
- 500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
- 120 gr. μπείκον
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μεγάλο αυγό
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- > Για την Λαχανοσαλάτα
- 2 φλυτζάνια λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα τριμμένο
- 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Πάπρικα γλυκιά
Οδηγίες
- Tα κεφτεδάκια
Βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει σε ένα μπωλ με αρκετό νερό.
Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Τηγανίζουμε το μπέικον ελαφρά, το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπώλ και προσθέτουμε το μείγμα από το multi,το μουλιασμένο ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και όσο περισσότερη ώρα μπορούμε. - Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Ζυμώνουμε λίγο ακόμη τον κιμά και πλάθουμε κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοτηγανιστούν. - H λαχανοσαλάτα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός της μαγιονέζας.
Προσθέτουμε την μαγιονέζα,ανακατεύουμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας με την λαχανοσαλάτα, πασπαλίζουμε με πάρικα.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο