Και ποιος δεν έχει απολαύσει αυτό το ρολό γεμιστό με ολόκληρα αυγά από την κουζίνα της μαμάς, κλασικά!
Σερβίρεται σαν κυρίως και ορεκτικό!
Γεμιστό Ρολό Κιμά με Αυγά και Μουστάρδα Recipe
By 18 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6-8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 0 min
Και ποιος δεν έχει απολαύσει αυτό το ρολό γεμιστό με ολόκληρα αυγά από …
Υλικά
- 300 gr. κιμά μοσχαρίσιο
- 250 gr. κιμά χοιρινό
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 αυγό
- 3 φέτες ψωμί
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
- 4 κουταλιές της σούπας μπύρα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 2 αυγά σφιχτά
- > strong>Για την Σάλτσα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λεμόνι
- Πάπρικα γλυκιά
Οδηγίες
- Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά.
Πολτοποιούμε στο multi τα κρεμμύδια με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και τα προσθέτουμε στον κιμά. - Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο, το θυμάρι, το ξύσμα, το ξύδι, το αυγό, την μπίρα, την μουστάρδα.
- Zυμώνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το ψωμί, το οποίο έχουμε μουλιάσει, θέλουμε ο κιμάς να γίνει αφράτος, να πλάθετε και να μην κολλάει, όσο πιο πολύ ζυμώσουμε τον κιμά το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.
- Τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου.
Ετοιμάζουμε τον κιμά σε ρολό και κλείνουμε μέσα τα 2 βραστά αυγά.
Τοποθετούμε το ρολό σε γάστρα,το αλείφουμε ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με θυμάρι και πάπρικα. - Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδοψηθεί το ρολό.
Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες. - Η σάλτσα
Ετοιμάζουμε μια ελαφριά λεμονάτη σάλτσα για να σερβίρουμε το ρολό.
Χτυπάμε το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει παχύρεστη σάλτσα.
Όταν σερβίρουμε περιχύνουμε με την λεμονάτη σάλτσα και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο