Παραδοσιακό σπετζοφάι, τρώγεται χειμώνα – καλοκαίρι!
Απαραίτητη προϋπόθεση τσιπουράκι ή μπύρα παγωμένη και πολύ ψωμάκι!
Σπετζοφάι Recipe

By 13 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Παραδοσιακό σπετζοφάι, τρώγεται χειμώνα - καλοκαίρι! Απαραίτητη …
Υλικά
- 2 λουκάνικα χωριάτικα
- 3 κρεμμύδια ξερά
- 7-8 πιπεριές πράσινες κέρατο
- 4 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
- 1 πιπεριά καυτερή
- 2 ντομάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Κάθαρίζουμε και πλένουμε τις πιπεριές.
Τις κόβουμε κατά μήκος σε 3-4 κομμάτια εκτός από την καυτερή.
Κόβουμε τα 2 κρεμμύδια στην μέση και κατόπιν σε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά και το 1 κρεμμύδι.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες. - Σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τα λουκάνικα.
Τα βγάζουμε και τα κρατάμε ζεστά σε ένα πιάτο. Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά, προσθέτουμε τις ροδέλες των κρεμμυδιών και τις πιπεριές, σωτάρουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά. - Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις ντομάτες.
Ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό και ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να το φαγάκι μας να σιγοβράσει, χωρίς να ανακατεύουμε!
Μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε και σερβίρουμε!