Σπετζοφάι στον φούρνο με πιπεριές, φέτα και θυμάρι

6.7K

Το σπετζοφάι, είναι ένας υπέροχος παραδοσιακός μεζές από το Πήλιο, αυτή η συνταγή για σπετζοφάι στον φούρνο είναι ελάχιστα διαφορετική, μόνο και μόνο για να γίνει αυτό που λέμε πιο ελαφρύ!

Αυτό σημαίνει οτι μπορεί να μπει στο τραπέζι μας ως μεζές αλλά και σαν κυρίως πιάτο.

Γιατί η αλήθεια είναι πως με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις να τηγανίσεις, αφού όλα θα ψηθούν στον φούρνο.

Το σπετζοφάι δεν θα χάσει διόλου από τη νοστιμιά του, προσθέτω λίγη φέτα, αρωματίζω με θυμάρι και απολαμβάνω με την καρδιά μου, χειμώνα-καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση ΕΔΩ θα βρεις και τη συνταγή για το παραδοσιακό σπετζοφάι, όποιο και να φτιάξεις πάρε μπόλικο φρέσκο ψωμάκι, απαραίτητο!

Ποσότητα / Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος45 minutes
Είδος ΓεύματοςΜεζέδες
Είδος ΚουζίναςΕλληνική
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Κουζίνα Ελληνική

Σπετζοφάι με ψητές πιπεριές, φέτα και θυμάρι

Εκτυπώση Συνταγής
Το σπετζοφάι, είναι ένας υπέροχος παραδοσιακός μεζές από το Πήλιο, αυτή η συνταγή για σπετζοφάι στον φούρνο είναι ελάχιστα διαφορετική, μόνο και μόνο για να γίνει αυτό που λέμε πιο ελαφρύ!

Υλικά

  • 400-500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 4 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 4 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
  • 4 ντομάτες , τριμμένες
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα
  • Μπούκοβο , κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση
  • Αλάτι, κατά βούληση

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 200℃.
  • Σε στενό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τις πιπεριές ολόκληρες, με το κοτσάνι τους, αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε όσο πιπέρι μας αρέσει.
  • Προσθέτουμε τα ¾ από το ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο 15'.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τις ντομάτες, τον πελτέ και το σκόρδο για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
  • Η σάλτσα πρέπει να είναι ζουμερή και όχι πηχτή, αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό
  • Μαγειρεύουμε για 5', προσθέτουμε το λουκάνικο και αφήνουμε πάρει 2-3 καλές βράσεις.
  • Βγάζουμε τις πιπεριές από τον φούρνο και τις περιχύνουμε με το λουκάνικο και τη σάλτσα, φουρνίζουμε ξανά και ψήνουμε στους 200℃ για 20'-25'.
  • Βγάζουμε το σπετζοφάι από τον φούρνο και προσθέτουμε την φέτα
  • Το φαγητό τρώγεται όλες τις εποχές, ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σημειώσεις για τη συνταγή

  • Ανάλογα την εποχή χρησιμοποιούμε φρέσκες  ώριμες ντομάτες τριμμένες ή συσκευασμένη σάλτσα από τριμμένες ντομάτες
  • Χρησιμοποιούμε όποιο λουκάνικο μας αρέσει
  • Στο φαγητό ταιριάζει πολύ το πικάντικο στοιχείο, μπορούμε να εμπλουτίσουμε και με καυτερές πιπεριές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ψήφοι Συνταγής




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close