Η αυθεντική πολίτικη συνταγή για τας κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχάρι αλλά με αρνί.
Οι μικρές μπουκίτσες από το κρέας μαγειρεύονται μέσα σε πλούσια πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά!
Ποσότητα / Μερίδες: 6
Κουζίνα Ελληνική
Πολίτικο τας κεμπάπ με αρνί
Εκτυπώση ΣυνταγήςΗ αυθεντική πολίτικη συνταγή για τας κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχαράκι αλλά με αρνάκι που μαγειρεύεται μέσα σε πλούσια πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά!
Υλικά
- 1000 γρ. αρνάκι γάλακτος μπούτι ή χεράκι, κομμένο σε μπουκιές
- 2 λευκά κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
- 50 γρ. κρασί
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτα, τριμμένη
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 20 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο το κρέας, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε μέχρι για 3’.
- Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά, αφήνοντας 2’ να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Συμπληρώνουμε με λίγο νερό -περίπου 150 γρ.- και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα πάρα πολύ καλά.
- Αποσύρουμε και σερβίρουμε το τας κεμπάπ με πιλάφι.
Σημειώσεις για τη συνταγή
- Μπορούμε να φτιάξουμε το τας κεμπάπ και με μοσχάρι ή μείγμα από τα δύο κρεατικά