Κεφτεδάκια από Κοτόπουλο με Πουρέ Πέστο

Κεφτεδάκια από Κοτόπουλο με Πουρέ Πέστο Λίγες μέρες πριν τον Αύγουστο ο βασιλικός έχει φουντώσει και τα καταπράσινα, ζωηρά του φύλλα μου φέρνουν στο μυαλό την νοστιμιά του πέστο! Αυτή η μαγευτική σάλτσα που μια κουταλιά της είναι αρκετή να σε πλημμυρίσει την φρεσκάδα του! Αν δεν έχεις φτιάξει σάλτσα πέστο κάνε το τώρα που …

Σαλάτα με Πιπεριές, Ντοματίνια και Μοτσαρέλα

Οι καλοκαιρινές σαλάτες είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον! Αμέτρητα φρέσκα λαχανικά ή και φρούτα συνδυάζονται υπέροχα σε ένα combo άλλοτε με λίγο τυρί, παξιμάδια, μυρωδικά, βινεγκρέτ και φυσικά ελαιόλαδο! Από τα πιο πλούσια σε βιταμίνες λαχανικά είναι οι πιπεριές, το μαρτυρεί άλλωστε το ζωηρό τους χρώμα, συνήθως οι πιπεριές σε μια σαλάτα έχουν «μικρή» συμμετοχή, έτσι …

Galette, Βουτυρένια Τάρτα με Κεράσια

Αν υπάρχει παράδεισος στην γεύση τότε αυτή η τάρτα με κεράσια αποτελεί κομμάτι του! Κάνεις λίγο υπομονή να ξεκουκουτσιάσεις τα κεράσια.Ο κλασικός τρόπος την φουρκέτα είναι ο καλύτερος! Βάλε πετροκέρασα και τα άλλα τα μαυροκέρασα, βάλε και ένα αγελαδινό βούτυρο “καλό” άλλο μυστικό για επιτυχία δεν έχει. Μην παρασυρθείς να την απολαύσεις με παγωτό, έτσι …

Τάρτα με Κινόα και Τυρί Σαν Μιχάλη

Αν η κινόα μέχρι τώρα ήταν στο μυαλό σου “σαλάτα” γιατί κάπως έτσι ήταν και στο δικό μου,  ξέχασέ το! Ένα από τα πιο “δυνατά” χαρτιά των superfoods γεμάτη ευκολοχώνευτη πρωτεϊνη, φυτικές ίνες, σίδηρο,  μέταλλα και κυρίως χωρίς γλουτένη! Η κινόα απλά κερδίζει με διαφορά το στοίχημα του δημητριακου με υψηλή θρεπτική αξία οπότε χωρίς …

Μαρμελάδα Ακτινίδιο και Λάιμ

Μαρμελάδα Ακτινίδιο και Λάιμ Όταν έρθει η ώρα να γευτείς αυτή την μαρμελάδα πραγματικά ενθουσιάζεσαι! Μια βελούδινη υφή με τα μικρά μαύρα σποράκια να σπάνε την μονοτονία της, η γεύση κρυβει κάτι περισσότερο από όσα νομίζεις και το λάιμ δένει μαζί της απίστευτα! Τέλεια και ιδανική για εντυπωσιακά cheesecake και όσα γλυκά χρειάζονται μαρμελάδα. Απαραίτητη …

Φατουράδα, Παραδοσιακό Λικέρ Κυθήρων

Ένα από τα πιο ξεχωριστά λικέρ είναι η Φατουράδα, αυτό το παραδοσιακό λικέρ κανέλα που έρχεται από τα Κύθηρα! Η φατουράδα φτιάχνετε με τσίπουρο, το υπέροχο κεχριμπαρένιο χρώμα του, η “ζεστή” γεύση, το πλούσιο άρωμα των μπαχαρικών είναι απολαυστική. Όποια φατουράδα εμπορίου είχα δοκιμάσει είχε μέσα και νότες από εσπεριδοειδή, ένα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές …

Λεμονόπιτα Σιροπιαστή

Φαντάσου την φρεσκάδα του λεμονιού και μαστίχα σε μία σιροπιαστή, ζουμερή πίτα, τη λεμονόπιτα, βρες ακέρωτα λεμόνια λοιπόν! Αυτή η λεμονόπιτα κρύβει ένα “μυστικό” υλικό, ένα προϊόν που πρέπει πραγματικά να συγκρατήσεις το όνομά του γιατί αν σου αρέσει η μαστίχα θα γίνει το αγαπημένο σου! Το μαστιχόνερο Mastiqua είναι ένα ελληνικό προϊόν και πρόκειται …

Πολωνικά Γεμιστά Χειροποίητα Ζυμαρικά (Pierozki)

Τα Pierozki ή Pierogi είναι παραδοσιακά γεμιστά χειροποίητα ζυμαρικά της Πολωνικής Κουζίνας. Για όσους γνωρίζουν, μοιάζουν με τα βαρένικα της Ποντιακής Κουζίνας! Τα Pierogi γεμίζονται συνήθως με πατάτα και λάχανο, συνήθως σερβίρονται με λάχανο τουρσί και sour cream! Πεντανόστιμα και όχι ιδιαίτερα δύσκολα στην παρασκευή τους, θα σας ενθουσιάσουν πραγματικά! Δοκιμάστε να τα γεμίσετε με …

Παραδοσιακό σιροπιαστό ρεβανί από την Βέροια

Καιρό τώρα έψαχνα να βρω την “σωστή” συνταγή για ραβανί, όχι όποιο – όποιο ρεβανί,  αλλά αυτό από την Βέροια, και όσοι το έχετε δοκιμάσει ξέρετε καλά ότι αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για ρεβανί σκέτος αφρός! Το παραδοσιακό ραβανί ή ρεβανί είναι από τα πιο γιορτινά και εύκολα γλυκά, από τις πιο αγαπημένες συνταγές …

Τυρόψωμο με Νιώτικο Σκοτύρι

Το σκοτύρι είναι ένα από τα αγαπημένα μου επιτραπέζια τυριά, όταν έφτασε στα χέρια μου αμέσως μπήκα στην κουζίνα και έψησα ένα τυρόψωμο! Το σκοτύρι είναι υπόξινο, μαλακό, πικάντικο, η ιδιαιτερότητά του είναι τα κομμάτια από κεφαλοτύρι και το θρούμπι, ντόπια! ‘Ολα αυτά “ζυμώνονται” μαζί και το κάνουν να ξεχωρίζει από κάθε άλλο αντίστοιχου είδους …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close