Αρχική 2014

Αρχείο

Κεφτεδάκια από Κοτόπουλο με Πουρέ Πέστο Λίγες μέρες πριν τον Αύγουστο ο βασιλικός έχει φουντώσει και τα καταπράσινα, ζωηρά του φύλλα μου φέρνουν στο μυαλό την νοστιμιά του πέστο! Αυτή η μαγευτική σάλτσα που μια κουταλιά της είναι αρκετή να σε...
Οι καλοκαιρινές σαλάτες είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον! Αμέτρητα φρέσκα λαχανικά ή και φρούτα συνδυάζονται υπέροχα σε ένα combo άλλοτε με λίγο τυρί, παξιμάδια, μυρωδικά, βινεγκρέτ και φυσικά ελαιόλαδο! Από τα πιο πλούσια σε βιταμίνες λαχανικά είναι οι πιπεριές, το μαρτυρεί άλλωστε...
Αν υπάρχει παράδεισος στην γεύση τότε αυτή η τάρτα με κεράσια αποτελεί κομμάτι του! Κάνεις λίγο υπομονή να ξεκουκουτσιάσεις τα κεράσια.Ο κλασικός τρόπος την φουρκέτα είναι ο καλύτερος! Βάλε πετροκέρασα και τα άλλα τα μαυροκέρασα, βάλε και ένα αγελαδινό βούτυρο "καλό"...
Αν η κινόα μέχρι τώρα ήταν στο μυαλό σου "σαλάτα" γιατί κάπως έτσι ήταν και στο δικό μου,  ξέχασέ το! Ένα από τα πιο "δυνατά" χαρτιά των superfoods γεμάτη ευκολοχώνευτη πρωτεϊνη, φυτικές ίνες, σίδηρο,  μέταλλα και κυρίως χωρίς γλουτένη! Η κινόα...
Μαρμελάδα Ακτινίδιο και Λάιμ Όταν έρθει η ώρα να γευτείς αυτή την μαρμελάδα πραγματικά ενθουσιάζεσαι! Μια βελούδινη υφή με τα μικρά μαύρα σποράκια να σπάνε την μονοτονία της, η γεύση κρυβει κάτι περισσότερο από όσα νομίζεις και το λάιμ δένει μαζί...
Ένα από τα πιο ξεχωριστά λικέρ είναι η Φατουράδα, αυτό το παραδοσιακό λικέρ κανέλα που έρχεται από τα Κύθηρα! Η φατουράδα φτιάχνετε με τσίπουρο, το υπέροχο κεχριμπαρένιο χρώμα του, η "ζεστή" γεύση,...
Φαντάσου την φρεσκάδα του λεμονιού και μαστίχα σε μία σιροπιαστή, ζουμερή πίτα, τη λεμονόπιτα, βρες ακέρωτα λεμόνια λοιπόν! Αυτή η λεμονόπιτα κρύβει ένα "μυστικό" υλικό, ένα προϊόν που πρέπει πραγματικά να συγκρατήσεις το όνομά...
Τα Pierozki ή Pierogi είναι παραδοσιακά γεμιστά χειροποίητα ζυμαρικά της Πολωνικής Κουζίνας. Για όσους γνωρίζουν, μοιάζουν με τα βαρένικα της Ποντιακής Κουζίνας! Τα Pierogi γεμίζονται συνήθως με πατάτα και λάχανο, συνήθως σερβίρονται με...
Καιρό τώρα ψάχνω να βρω την "σωστή" συνταγή για Ρεβανί,όχι όποιο - όποιο ρεβανί αλλά αυτό από την Βέροια! Το ραβανί βέβαια είναι μια διαδεδομένη και αγαπημένη συνταγή στην Ελληνική Κουζίνα, το συγκεκριμένο δε αποτελεί το "στολίδι" της Μακεδονίτικης Κουζίνας...
Το σκοτύρι είναι ένα από τα αγαπημένα μου επιτραπέζια τυριά, όταν έφτασε στα χέρια μου αμέσως μπήκα στην κουζίνα και έψησα ένα τυρόψωμο! Το σκοτύρι είναι υπόξινο, μαλακό, πικάντικο, η ιδιαιτερότητά του είναι τα κομμάτια από...
46,990Follow meFollow me
17,403Follow meFollow me
4,081Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe