Οι καλοκαιρινές σαλάτες είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον!
Αμέτρητα φρέσκα λαχανικά ή και φρούτα συνδυάζονται υπέροχα σε ένα combo άλλοτε με λίγο τυρί, παξιμάδια, μυρωδικά, βινεγκρέτ και φυσικά ελαιόλαδο!
Από τα πιο πλούσια σε βιταμίνες λαχανικά είναι οι πιπεριές, το μαρτυρεί άλλωστε το ζωηρό τους χρώμα, συνήθως οι πιπεριές σε μια σαλάτα έχουν «μικρή» συμμετοχή, έτσι για την γεύση κάτι που θα αλλάξει σ’ αυτή την φορά!
Έτσι οι εκπληκτικές πιπεριές μαζί με την «Νοστιμιά» MAGGI, συνταγή επιτυχίας που κλείνει σε ένα βάζο όλα τα λαχανικά, δημιουργούν μια πολύχρωμη, εύκολη και υγιεινή σαλάτα που αν θες και μπορείς να την απολαύσεις σε διαφορετικούς συνδυασμούς ή στην αρχική της εκδοχή!
Η «Νοστιμιά» MAGGI, σε βινεγκρέτ είναι από τα αγαπημένα μου συστατικά, δίνει ακριβώς αυτό που χρειάζομαι σε μια σαλάτα, την ισορροπία του αλμυρού στοιχείου ειδικά αν χρησιμοποιούνται ανάλατα ή ουδέτερα τυριά και φυσικά όλη την γεύση των λαχανικών!
Μόλις οι πιπεριές μαριναριστούν μερικά λεπτά και όσο είναι ζεστές στην βινεγκρέτ δοκίμασε μια, ε μετά θα φας σίγουρα άλλη μια και θα σκεφτείς την επόμενη σαλάτα που θα χρησιμοποιήσεις αυτή την τέλεια βινεγκρέτ, καθώς μπορείς να κάνεις διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα και να την φυλάξεις στο ψυγείο, ταιριάζει υπέροχα σε σαλάτες με θαλασσινά ή με κοτόπουλο, αρκεί αν την κλείσεις σε ένα μπουκάλι που κλείνει καλά!
Μπορείς επίσης να διαλέξεις την γεύση που θες να της δώσεις ανάμεσα σε λεμόνι, λάιμ ή και τα δύο, βέβαια ανάλογα την περίπτωση να χρησιμοποιήσεις ξύδι μπαλσάμικο ή να ενισχύσεις με λίγη μουστάρδα ή άλλο χυμό εσπεριδοειδών φρούτων.
Σαλάτα με Πιπεριές, Ντοματίνια και Μοτσαρέλα
By 15 Ιουλίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 mins
Μια σαλάτα σε δύο εκδοχές και όχι μόνο!
Υλικά
- > Για την Σαλάτα
- 3 πολύχρωμες γλυκές πιπεριές
- 100 gr. τυρί μοτσαρέλα φρέσκια
- 2-3 φύλλα βασιλικού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- > Για την Βινεγκρέτ
- 1½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ΝΟΣΤΙΜΙΑ MAGGI
- 3½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1¼ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλάκι του γλυκού νερό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι ή λάιμ
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε από τα σποράκια τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια ή χοντρές λωρίδες.
Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ όπου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. - Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ όσο ψήνονται οι πιπεριές.
Διαλύουμε στο νερό την ΝΟΣΤΙΜΙΑ MAGGI και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της.
Χτυπάμε με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ μερικά λεπτά. - Μόλις βγάλουμε τις πιπεριές από το ψυγείο τις ραντίζουμε με την μισή ποσότητα της βινεγκρέτ.
Αφήνουμε στην άκρη 15 λεπτά να μαριναριστούν.
Σε μια σαλατιέρα σερβίρουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, προσθέτουμε την μοτσαρέλα φύλλα βασιλικού και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. - Η σαλάτα τρώγεται ζεστή ή κρύα, αφού την αφήσουμε μερικές ώρες στο ψυγείο.
- Μια άλλη ιδέα είναι:
Να της προσθέτουμε αντί για μοτσαρέλα κατσικίσιο τυρί, ανθότυρο ή άλλο μαλακό, λευκό τυρί, το αγαπημένο μας πράσινο λαχανικό, λίγο παξιμάδι, αγγούρι και κρεμμύδι σε φέτες!
Πρέπει να ειναι φανταστική σαλάτα. Οτι αφορά ωμά αλλα και ψημένα λαχανικά πρέπει να έχουν τον πρώτο ρόλο στην καθημερινή μας διατροφή. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια.