Φατουράδα, Παραδοσιακό Λικέρ Κυθήρων

10.6K

Ένα από τα πιο ξεχωριστά λικέρ είναι η Φατουράδα, αυτό το παραδοσιακό λικέρ κανέλα που έρχεται από τα Κύθηρα!

Η φατουράδα φτιάχνετε με τσίπουρο, το υπέροχο κεχριμπαρένιο χρώμα του, η “ζεστή” γεύση, το πλούσιο άρωμα των μπαχαρικών είναι απολαυστική.

Όποια φατουράδα εμπορίου είχα δοκιμάσει είχε μέσα και νότες από εσπεριδοειδή, ένα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές υποστηρίζει όμως ότι η Τσιριγώτικη Φατούρα περιείχε μόνο μπαχαρικά έτσι εμπιστεύτηκα την αρχική άποψη και ανάλογα έπραξα και στην συνταγή.

Αν υπάρχει κάποια παρατήρηση από κάποιον-α σχετικά, όπου γνωρίζει πραγματικά την αρχική και γνήσια εκδοχή, πολύ θα χαρώ να την μαθώ!

Συνταγή για Φατουράδα, λικέρ κανέλα
Κατηγορία Συνταγής: DIY, Παραδοσιακές συνταγές, Κεράσματα, Ροφήματα
Χρόνος αναμονής: 30 ημέρες
Ποσότητα: 750ml

Υλικά

500ml. τσίπουρο
4 ξύλο κανέλα
4-5 μοσχοκάρφια γαρίφαλο
350 γρ. ζάχαρη
150ml. νερό

1. Σε ένα αποστειρωμένο βάζο ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το τσίπουρο.
2. Ανακινούμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 15 ημέρες.

3. Δένουμε ένα σιρόπι ζάχαρης με το νερό, βράζοντας τα υλικά χωρίς να τα ανακατέψουμε για 5-6 περίπου λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.

4. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

5. Ανακατεύουμε το σιρόπι και το μείγμα του τσίπουρου σε ένα μεγαλύτερο αποστειρωμένο βάζο και το αφήνουμε πάλι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 15 ημέρες.

Τέλος αφαιρούμε τα μπαχαρικά και διατηρούμε τη φατουράδα σε μπουκάλι που κλείνει ερμητικά!

Εδώ μπορείς να δεις και άλλα σπιτικά λικέρ

Join the Conversation

  1. Κάτω από μένα μένει μια κυρία από Κύθηρα θα τη ρωτήσω για περισσότερα.
    Εγώ πρώτη φορά το ακούω και τελευταία χαχαχα δεν μου αρέσουν τα γαρύφαλα.
    Φοβερό χρώμα πάντως.
    Φιλιά

    1. Χχαχαχα, πάλι καλά που μου το είπες μην έρθεις καμιά μέρα και έχουμε άλλα!
      Πάντως για γλυκά είναι ωραιότατο!
      Ρώτα την κυριούλα μήπως μάθουμε κάτι περισσότερο!
      Φιλιά πολλά!

  2. ΦΩΤΕΙΝΗ says:

    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close