Φαντάσου την φρεσκάδα του λεμονιού και μαστίχα σε μία σιροπιαστή, ζουμερή πίτα, τη λεμονόπιτα, βρες ακέρωτα λεμόνια λοιπόν!
Αυτή η λεμονόπιτα κρύβει ένα “μυστικό” υλικό, ένα προϊόν που πρέπει πραγματικά να συγκρατήσεις το όνομά του γιατί αν σου αρέσει η μαστίχα θα γίνει το αγαπημένο σου!
Το μαστιχόνερο Mastiqua είναι ένα ελληνικό προϊόν και πρόκειται για ένα ευεργετικό, φυσικό, τονωτικό και αναζωογονητικό ανθρακούχο νερό με άρωμα και γεύση μαστίχας!
Η έμπνευση να το χρησιμοποιήσω στην λεμονόπιτα αυτή ήταν τόσο άμεση… από την πρώτη γουλιά και αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε κι εσείς πόσο τέλεια ήρθε και έδεσε.
Η συνταγή είναι βασισμένη στην κλασική αγαπημένη πορτοκαλόπιτα με τις αναγκαίες αλλαγές!
Λεμονόπιτα Σιροπιαστή Recipe

By 29 Ιανουαρίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 10 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 15 mins
Φαντάσου την φρεσκάδα του λεμονιού και μαστίχα σε μία σιροπιαστή, …
Υλικά
- > Για την Λεμονόπιτα
- 8 φύλλα κρούστας
- 250 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 350 ml. Mastiqua
- 120 ml. σπορέλαιο
- 100 gr. ζάχαρη
- 1¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 3 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ
- > Για το Σιρόπι
- 300 ml. νερό
- 300 gr. ζάχαρη
- 50 ml. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες.
- Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και τα κρατάμε στην άκρη, γιατί θα χρειαστούμε τον χυμό τους.
- Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το Mastiqua με το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάμε το σπορέλαιο και την ζάχαρη στο μίξερ για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το baking powder και το Mastiqua με το ξύσμα λεμονιού. - Σε ένα μέτριο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, το οποίο βουτυρώνουμε καλά, ρίχνουμε τα φύλλα και το αμύγδαλο φιλέ σε όλη την επιφάνεια.
- Περιχύνουμε με το μείγμα, κουνάμε καλά το σκεύος και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου για 40-45 λεπτά. - Αφήνουμε την λεμονόπιτα να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Δένουμε τα υλικά του σιροπιού βράζοντάς το 5 λεπτά.
Περιχύνουμε την λεμονόπιτα και την αφήνουμε 1 ώρα να σιροπιαστεί. - Αν θέλουμε την βάζουμε στο ψυγείο, αφού κρυώσει εντελώς!
- Μπορείτε να την συνοδεύσετε με Ελληνικό καφέ και ένα ποτήρι δροσερό Mastiqua!
Τώρα με έβαλες να φτιάξω λεμονόπιτα κι έχω δουλειές!!!
Δε στέλνεις κομματάκι!!
Ξανθή μου να μου πείς εντυπώσεις!!!
Οταν λες mastiqua εννοείς μαστίχα ποτό?
Άννα καλημέρα είναι φυσικό νερό ρίξε εδώ μια ματιά: https://www.mastiqua.com/gr/index.html
το κατι αλλο σε γευση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μμμμιαμμμμ!!!
φαίνεται πολύ ωραία.
πού βρίσκουμε το μαστιχόνερο;
Εδω το εχω δει 😉 αν θες …. Let me know
Φαίνεται πραγματικά λαχταριστό!
kalimera den xreiazonte auga?
Καλησπέρα, μόλις είσα το σχόλιό σας, η λεμονόπτα αυτή είναι χωρίς αυγά!