Χριστόψωμο

Χριστόψωμο, ένα ψωμί το οποίο φτιάχνεται την παραμονή των Χριστουγέννων με ιδιαίτερη ευλάβεια, η συνταγή είναι πανεύκολη και με σίγουρη επιτυχία!  Στολίζεται με διακοσμητικά σκαλιστά από ζυμάρι και έναν σταυρό, την ημέρα των Χριστουγέννων. Ο νοικοκύρης έπαιρνε το χριστόψωμο, το σταύρωνε, το έκοβε και το μοίραζε σε όλη την οικογένειά του και σε όσους παρευρίσκονταν …

Σορμπέ Ακτινίδιο

Υπέροχο πανεύκολο σορμπέ με ακτινίδιο που θα σας δροσίσει! Τα σποράκια του ακτινίδιου δίνουν μια τραγανή υφή, που σε συνδιασμό με την φρέσκια, “καθαρή” και δροσερή γεύση του σορμπέ είναι απλά τέλειο!

Γλυκό του Κουταλιού Μελιτζανάκι

Η ιδανική εποχή για να φτιάξουμε το αγαπημένο γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι είναι το τέλος του Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, όπου μπορούμε εύκολα να βρούμε μικρά μελιτζανάκια! Είναι μπελαλίδικο αλλά φτιάχνεται σχετικά εύκολα, όπως όλα τα γλυκά του κουταλιού, και η νοστιμιά του είναι αξεπέραστη! Η ιδανική εποχή για να φτιάξουμε το αγαπημένο γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι …

Κρεμμυδένια ή Καλασούνα Φολεγάνδρου

Η σημερινή πίτα είναι νησιώτισσα, καλασούνα είναι η πίτα στην Φολεγρανδρίτικη διάλεκτο, φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά και είναι μια από τις ωραιότερες πίτες, Κρεμμυδένια ή Καλασούνα Φολεγάνδρου λοιπόν! Φυσικά και οι παραδοσιακές πίτες είναι ότι πιο εξαιρετικό έχει να παρουσιάσει η Ελληνική Κουζίνα, τόσο για την ποικιλία τους όσο και για την νοστιμιά τους! Την συνταγή …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close