Λικέρ Applepie (Σπιτικό Λικέρ Μήλο)
By 14 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 650 ml.
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
Τα σπιτικά λικέρ είναι σκέτη απόλαυση, ακόμη και ο χρόνος αναμονής... ενθουσιάζει!
Αυτό το λικέρ μήλου είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα και μόλις το ανοίξεις θα καταλάβεις... γιατί εδώ τα περισσεύματα μίας μηλόπιτας έγιναν το πείραμα και κατόπιν η συνταγή για το τέλειο, απολαυστικό αυτό λικέρ!
Υλικά
- 500 gr. κόκκινα μήλα αρωματικά
- 150 ml. ρακή, τσίπουρο ή βότκα
- 300 ml. κονιάκ
- 150 gr. καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
- 1 κουταλιά της σούπας φουντούκια χοντροσπασμένα
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2-3 σπόρους κάρδαμου
- Ελάχιστη βανίλια από έναν λοβό
- 150 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 ml. νερό
- 1 καραμέλα γάλακτος
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα, τα κουκούτσια και κόβουμε τα μήλα σε φέτες.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά, εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό.
Αφήνουμε το βάζο σε ηλιόλουστο σημείο για 30 ημέρες, κουνώντας το τακτικά. - Δένουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό σε σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Φιλτράρουμε το περιεχόμενο του βάζου 4-5 φορές μέσα από βαμβακερό πανί.
Αναμειγνύουμε τα δύο υγρά και ανακατεύουμε καλά. - Αφήνουμε το λικέρ μερικές ημέρες ερμητικά κλεισμένο και απολαμβάνουμε!
Μου έφεραν μια τσάντα μήλα , λέω να το δοκιμάσω γιατί μου μοσχομύρισε!
Καλή επιτυχία Μάρθα!!