Λικέρ Applepie (Σπιτικό Λικέρ Μήλο)

579

Λικέρ Applepie (Σπιτικό Λικέρ Μήλο)

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 14 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 650 ml.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins

Τα σπιτικά λικέρ είναι σκέτη απόλαυση, ακόμη και ο χρόνος αναμονής... ενθουσιάζει!
Αυτό το λικέρ μήλου είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα και μόλις το ανοίξεις θα καταλάβεις... γιατί εδώ τα περισσεύματα μίας μηλόπιτας έγιναν το πείραμα και κατόπιν η συνταγή για το τέλειο, απολαυστικό αυτό λικέρ!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα, τα κουκούτσια και κόβουμε τα μήλα σε φέτες.
    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά, εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό.
    Αφήνουμε το βάζο σε ηλιόλουστο σημείο για 30 ημέρες, κουνώντας το τακτικά.
  2. Δένουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό σε σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
    Φιλτράρουμε το περιεχόμενο του βάζου 4-5 φορές μέσα από βαμβακερό πανί.
    Αναμειγνύουμε τα δύο υγρά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αφήνουμε το λικέρ μερικές ημέρες ερμητικά κλεισμένο και απολαμβάνουμε!

Join the Conversation

  1. Μου έφεραν μια τσάντα μήλα , λέω να το δοκιμάσω γιατί μου μοσχομύρισε!

    1. funkycook Author says:

      Καλή επιτυχία Μάρθα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close