Λικέρ Πεπόνι με Μαστίχα και Αρμπαρόριζα
By 23 Σεπτεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1000 ml. λικέρ
Και ενώ το καλοκαίρι σχεδόν μας έχει αποχαιρετήσει... έχουμε ακόμη ευκαιρία να το κλείσουμε σε βάζα, μπουκάλια και τα φρούτα είναι ιδανικός πρωταγωνιστής!
Τι πιο καλοκαιρινό λοιπόν από το πεπόνι και μάλιστα σε λικέρ, με δροσερή γεύση, μεθυστικό άρωμα και το καλοκαίρι κλεισμένο σ' ένα μπουκάλι!
Υλικά
- 500 gr. πεπόνι
- 600 ml. ρακή, τσίπουρο ή βότκα
- 300 gr. ζάχαρη
- 150 ml. νερό
- 3-4 κρυσταλλάκια μαστίχα
- 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε το πεπόνι. - Σε ένα αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε όλα τα υλικά, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιρόπι που ετοιμάσαμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε σε φωτεινό-ηλιόλουστο σημείο για 30 ημέρες.
Δεν ξεχνάμε να κουνάμε τακτικά το βάζο. - Περνάμε το μείγμα από βαμβακερό τουλπάνι τουλάχιστον 7-8 φορές μέχρι αποκτήσει διάυγεια!
Κλείνουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. - Σερβίρουμε το λικέρ αν θέλουμε με πάγο και σόδα!