Πίτσα με Λαχανικά
By 6 Σεπτεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 2 πίτσες (8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 hrs 0 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25-30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 25 mins
Μπορεί η πιο νόστιμη και τέλεια πίτσα, να μην περιέχει τυρί και μόλις 250 kcal ανά κομμάτι;
Kαι όμως μπορεί!
Δοκιμάστε αυτή την χορτοφαγική, διαιτητική και νηστίσιμη πίτσα με ποικιλία λαχανικών!
Η γεύση της και το άρωμά της θα σας ενθουσιάσουν!
Υλικά
- > Για την Ζύμη
- 250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 αλεύρι σκληρό
- 1¼ νερό χλιαρό
- 8 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
- ½ κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- > Για την Γέμιση
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- 4-5 μανιτάρια λευκά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 10-15 ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- Θυμάρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
- H ζύμη με προζύμι
Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να "φουσκώσει". - Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι και το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό χλιαρό.
- Η ολοκλήρωση της ζύμης
Ζυμώνουμε 5 λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη, άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες. - Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ, το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. - Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα "στεφάνι"γύρω από την βάση. - Ραντίζουμε με ελαιόλαδο την ζύμη.
Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και καλύπτουμε διάσπαρτα την επιφάνεια της ζύμης.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα λαχανικά ακανόνιστα. - Ραντίζουμε και πάλι με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε φύλλα από φρέσκια ρίγανη και θυμάρι.
Ψήνουμε, σε πολύ καλά, προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C Κελσίου για 25-30 λεπτά.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Ορεκτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο