Υπέροχο πανεύκολο σορμπέ με ακτινίδιο που θα σας δροσίσει! Τα σποράκια του ακτινίδιου δίνουν μια τραγανή υφή, που σε συνδιασμό με την φρέσκια, “καθαρή” και δροσερή γεύση του σορμπέ είναι απλά τέλειο!
Σορμπέ Ακτινίδιο
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 hrs 15 mins
Υπέροχο πανεύκολο σορμπέ με ακτινίδιο που θα το λατρέψετε!
Υλικά
Οδηγίες
- Φιλετάρουμε το λεμόνι ώστε να πάρουμε την σάρκα του χωρίς μεμβράνες και τα λευκά μέρη του.
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα ακτινίδια και το λεμόνι στο multi. - Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη, να πάρουν μια βράση.
Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι ελαφρά.
Αναμειγνύουμε το σιρόπι και τον πολτό.
Ακολουθήστε έναν από τους παρακάτω τρόπους για να παρασκευάσετε το σορμπέ. - 1ος τρόπος
Άν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε μέσα το μείγμα και ολοκληρώνουμε εκεί την διαδικασία. - 2ος τρόπος
Ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπώλ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά από 45′ λεπτά βγάζουμε το σορμπέ και ανακατεύουμε με πηρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.
Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.
Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το σορμπέ!
Ολοκληρώνουμε την διαδικασία, βάζοντας το σορμπέ στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. - 3ος τρόπος
Αφήνουμε το μείγμα μέσα στον κάδο του multi, χωρίς να αφαιρέσουμε τις λεπίδες και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά από 1 ώρα ξαναπολτοποιούμε το μείγμα, αυτή την διαδικασία την κάνουμε 4-5 φορές, χωρίς να αφήνουμε να παγώσει το σορμπέ, για να μπορούμε να πολτοποιούμε κάθε φορά.
Την τελευταιά φορά μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπώλ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Πριν σερβίρουμε το σορμπέ το αφήνουμε λίγη ώρα εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει.