Αρχική 2014

Αρχείο

Τα τρως σκέτα μεν αλλά ταιριάζουν τέλεια σε γλυκίσματα σαν βάση φυσικά μιλάμε για τα μπισκότα Oreo! Ένα τέτοιο γλυκό είναι και η Τάρτα Oreo Brownie, βάση από τραγανό μπισκότο και υπέροχο μπράουνι στο εσωτερικό! Πιο εύκολο γλυκό και σοκολάτα δεν...
Ανοίγουμε την Σαρακοτή με γλύκα και με άρωμα! Τραγανά κουλουράκια με κρασί, φτιάχνονται πανεύκολα και με πολλούς πολλούς συνδυασμούς! Διαλέξε τον δικό σου!
Angel Cake, το πιο Ελαφρύ Κέικ! Είμαστε μόλις μερικά 24ωρα μετά την πιο μεγάλη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα! Έχω την αίσθηση οτι τα Χριστούγεννα "φορτωνόμαστε" τις περισσότερες θερμίδες και το απολαμβάνουμε όσο και να παραπονιόμαστε! Μαζί με τα φωτάκια και τα...
Καιρό τώρα ψάχνω να βρω την "σωστή" συνταγή για Ρεβανί,όχι όποιο - όποιο ρεβανί αλλά αυτό από την Βέροια! Το ραβανί βέβαια είναι μια διαδεδομένη και αγαπημένη συνταγή στην Ελληνική Κουζίνα, το συγκεκριμένο δε αποτελεί το "στολίδι" της Μακεδονίτικης Κουζίνας...
Μια καταπληκτική παραλλαγή για τα αγαπημένα Μεθυσμένα Σκαλτσούνια, τα οποία γεμίζονται με τον μοναδικό Μακεδονικό Χαλβά! Η νέα γεύση του με Μαστίχα Χίου είναι τόσο ξεχωριστή και υπέροχη! Επιπλέον δοκιμάσαμε νοστιμότατες παραλλαγές γέμισης με μήλο, κανέλα και σταφίδες!
Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου! Τα υπέροχα τυροπιτάκια με την πολύ απλή γέμιση τυριού, του Μηλεϊκου, είναι μοναδικά και πανεύκολα! Αν δεν μπορείτε να βρείτε Μηλέϊκο τυρί, όπως κι εγώ, χρησιμοποιήστε φρεσκια μυζήθρα.
Το Μπιάνκο Κέρκυρας είναι η πιο νόστιμη, λιτή συνταγή ουσιαστικά για λεμονάτο ψάρι! Στην Κέρκυρα προτιμούσαν και προφανώς προτιμούν το στακοφίσι, δηλαδή τον αποξηραμένο, στεγνό μπακαλιάρο! Οι Βενετσιάνικες επιρροές στην παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας διακρίνονται περισσότερο στο όνομα αυτού φαγητού παρά...
Τα μύδια είναι το ιδανικό συνοδευτκό για τσίπουρο, ούζο, κρασί ή μπύρα! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή, υπέροχα αρώματα τα αρώματα και γεύση!
Η πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα, λέγεται και πατσαβουρόπιτα γιατί είναι μια εύκολη πίτα που φτιάχνεται πολύ απλά σε σχέση με τις άλλες πίτες! Αφράτη και αρωματική, δοκιμάστε την σκέτη, με παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι!
Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία, συγκεκριμένα μια πανεύκολη πολύ λεπτή αλμυρή "γυμνή" κολοκυθόπιτα. Αυτή η πιτούλα εκείνα τα χρόνια αποτελούσε το κολατσιό όλων για τα παιδιά στο σχολείο, για τους μεγάλους που δούλευαν στα χωράφια, σαν κέρασμα,...
47,047Follow meFollow me
17,403Follow meFollow me
4,073Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe