Πιταράκια Μήλου, παραδοσιακά

3.8K

Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα για το οποίο φημίζεται η Μήλος!
Τα υπέροχα τυροπιτάκια με την πολύ απλή γέμιση τυριού, του Μηλεϊκου, είναι μοναδικά και πανεύκολα.
Αν δεν μπορείτε να βρείτε Μηλέϊκο τυρί, όπως κι εγώ, χρησιμοποιήστε φρεσκια μυζήθρα.

Πιταράκια Μήλου, Παραδοσιακά

Παραδοσιακά Πιταράκια Μήλου

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 27 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 20-25 (5-6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins

Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα για το οποίο φημίζεται η …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε την ζύμη.
    Kοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπωλ.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
  2. Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο.
    Με ένα ποτήρι ή στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε την ζύμη.
  3. Θρυμματίζουμε την μυζήθρα με ένα πηρούνι και αναμειγνύουμε το τυρί με τον δυόσμο και το κρεμμύδι.
    Γεμίζουμε τα κομμάτια της ζύμης που έχουμε κόψει με την γέμιση.
    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    Κλείνουμε τα πιταράκια καλά, δίνοντας ημικυκλικό σχήμα.
  4. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα πιταράκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
    Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

  5. Πιταράκια Μήλου

  6. Παραδοσιακά Πιταράκια Μήλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close