Τα τρως σκέτα μεν αλλά ταιριάζουν τέλεια σε γλυκίσματα σαν βάση φυσικά μιλάμε για τα μπισκότα Oreo!
Ένα τέτοιο γλυκό είναι και η Τάρτα Oreo Brownie, βάση από τραγανό μπισκότο και υπέροχο μπράουνι στο εσωτερικό!
Πιο εύκολο γλυκό και σοκολάτα δεν γίνεται!
Oreo Brownie Tart
By 26 Μαρτίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6-8 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Αυτά τα Oreo είναι μπισκότα μπαλαντέρ!
Το Oreoτερο Brownie!
Υλικά
- > Για την Βάση
- 12 Oreo μπισκότα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- > Για το Brownie
- 2½ κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
- 60 ζάχαρη
- 45 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μέτρια αυγά
- 40 βούτυρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κάψουλα βανιλλίνης ή υγρή βανίλια
- Ελάχιστο αλάτι
Οδηγίες
- Ανοίγουμε τα μπισκότα και αφαιρούμε την κρέμα.
Τα θρυματίζουμε και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, το οποίο έχουμε λιώσει. - Στρώνουμε την βάση των μπισκότων σε μια ταρτιέρα ή φόρμα δαχτυλίδι 16-18 εκατοστά διάμετρο.
Βάζουμε την ταρτιέρα στην καταψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε το brownie. - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C Κελσίου.
Σε μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder κοσκινισμένα. - Αφού πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, το προσθέτουμε επάνω από την τάρτα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 175°C Κελσίου.
- Το καλύτερο είναι να αφήσουμε το brownie να κρυώσει πριν το κόψουμε, αν παρόλαυτα "βιαζόμαστε" κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε!
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικάνικη
- ΤΥΠΟΣ: Επιδόρπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
Πάντως θα ήθελα να ενημερώσω ότι έχω χρησιμοποιήσει μπισκότα oreo για βάση με βούτυρο χωρίς να αφαιρέσω την κρέμα τους και βγήκε εξαιρετική.
45γρ αλεύρι; και 60γρ ζάχαρη;
Έκανα το γλυκό!ωραίο αλλά νομίζω ότι θέλει 16 μπισκότα oraio αντί 12. βγαίνει πολύ μικρή ποσότητα με τα 12 και δεν μπορείς να το απλώσεις σε όλη την φόρμα.εγώ χρησιμοποίησα μια μικρή τετράγωνη φορμίτσα
Καλημέρα ! πόσα γραμμάρια έβαλες απο Αλεύρι και ζάχαρη; 45γρ και 60γρ; έχουμε 2 άτομα την απορία και θα θέλαμε να μας πεις! σε Ευχαριστώ πολύ.
Ναι σε γραμμάρια. δηλ. 45 gr ,60gr. δεν χρειάζεται περισσότερο.
Γεια σας, Πολύ μου αρέσει η δουλειά σας. Καλό και χρήσιμο θα ήταν να λέτε για ποιό μέγεθος φόρμας είναι υπολιγισμένη η συνταγή. (ισχύει για όλες τις συνταγές ). Έτσι θα ξέρει κάποιος πότε να διπλασιάσει την ποσότητα, ειδικά αν πρόκειται για τόσο ωραία γλυκά !
Έφη μου καλημέρα! Η ταρτιέρα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι 16-18 εκ. διάμετρος, σε ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση, θα φροντίσω να μην το παραλείψω ξανά!
ορισμενες συνταγες δεν μου δειχνει τα υλικα και την εκτελεση. κανω κατι λαθος?
Λένα οι συνταγή είναι επάνω πάλι έγινε κάποια αναβάθμιση γι’ αυτ’ο δεν τις βλέπατε! Ευχαριστώ!