Τα μύδια είναι το ιδανικό συνοδευτκό για τσίπουρο, ούζο, κρασί ή μπύρα!
Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή, υπέροχα αρώματα τα αρώματα και γεύση!
Μύδια με Γλυκάνισο, Μάραθο και Ντοματίνια
By 27 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 mins
Τα μύδια είναι το ιδανικό συνοδευτκό για τσίπουρο, ούζο, κρασί ή …
Υλικά
- 500 gr. μύδια κατεψυγμένα
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ματσάκι μάραθο
- 50 ml. ούζο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 10 σφιχτά ντοματίνια
- 1 λεμόνι
Οδηγίες
- Αφήνετε τα μύδια να ξεπαγώσουν εντός ψυγείου και τα ξεπλένουμε.
Ψιλοκόβουμε τον μάραθο και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον γλυκάνισο.
Ανακατεύουμε να βγάλουν τα αρώματά τους. - Προσθέτουμε τα μύδια με το κέλυφος και κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον μάραθο, κλείνουμε πάλι το καπάκι για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κλείνουμε το καπάκι αφήνουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς μερικά λεπτά. - Σερβίρουμε τα μύδια με την σάλτσα και φρέσκο χυμό λεμονιού!