Μεθυσμένα Γεμισμένα με Μακεδονικό Χαλβά

2.1K

Μια καταπληκτική παραλλαγή για τα αγαπημένα Μεθυσμένα Σκαλτσούνια, τα οποία γεμίζονται με τον μοναδικό Μακεδονικό Χαλβά!

Η νέα γεύση του με Μαστίχα Χίου είναι τόσο ξεχωριστή και υπέροχη!

Επιπλέον δοκιμάσαμε νοστιμότατες παραλλαγές γέμισης με μήλο, κανέλα και σταφίδες!

Μεθυσμένα Γεμισμένα με Μακεδονικό Χαλβά

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 28 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (20-22 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 18 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 28 mins

Μια καταπληκτική παραλλαγή για τα αγαπημένα Μεθυσμένα Σκαλτσούνια, τα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Σε ενα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
    Προοσθέτουμε το σησαμέλαιο και το κρασί.
    Ζυμώνουμε τα υλικά μεχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια.
  2. Σε αλευρωμένο, ελαφρά, πάγκο χωρίζουμε την ζύμη σε 12 μικρότερα ομοιόμορφα κομμάτια.
    Με την βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε την ζύμη σε κυκλυκούς δίσκους.
    Κόβουμε με ένα κυκλικό κουπ πάτ, περίπου 5-6 εκατοστών, την ζύμη.
  3. Κόβουμε τον χαλβά σε μικρά κομμάτια.
    Γεμίζουμε τους δίσκους της ζύμης με τον χαλβά.
    Κλείνουμε πολύ καλά, πιέζοντας τις άκρες της ζύμης να κολλήσουν μεταξύ τους.
  4. Μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση μαζί με τον χαλβά, σταφίδες ή άλλους ξηρούς καρπούς και φρούτα.
    Επίσης μπορούμε να τρίψουμε ένα μήλο στον τρίφτη και να πασπαλίσουμε με κανέλα, όπου ταιριάζει εκπληκτικά με τον χαλβά!
  5. Τοποθετούμε τα μεθυσμένα σε δίσκο ψησίματος, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
    Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, στους 170°C Κελσίου, μέχρι τα μεθυσμένα να πάρουν ένα όμορφο κίτρινοχρυσό χρώμα.
  6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close