Αρχική 2013

Αρχείο

Το χούμους, αυτή η καταπληκτική συνοδευτική σαλάτα από ρεβύθια, εξ' Ανατολής εμπλουτίζεται με μαντζουράνα και κουκουνάρι! Ιδανική για την περίοδο της νηστείας όμως ταιριάζει υπέροχα και με ψητά λαχανικά, θαλασσινά και κρεατικά! Το χούμους φτιάχνεται πανεύκολα ακόμα και...
Το πολίτικο σιροπιαστό, δεν φτιάχνεται με φύλλο καταϊφιού, αλλά με μία ζύμη που θυμίζει τσουρέκι! Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ του εκμέκ κανταϊφι που οι περισσότεροι γνωρίζουμε!
Το Πολίτικο "αυθεντικό"  Τας Κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχαράκι αλλά με αρνάκι. Οι μικρές μπουκίτσες από το κρέας σιγοβράζουν μέσα σε πλούσια βουτυράτη σάλτσα ντομάτας!
Γιαουρτλού Κεμπάπ και η αποθέωση φτιάχνεται από τα χεράκια σας! Το μυστικό επιτυχίας είναι το ζουμερό και "λαστιχώτο" κεμπάπ που την ξεχωριστή νοστιμιά του συμπληρώνουν τα μπαχαρικά!
Λατρεμένα  σιροπιαστά τουλουμπάκια ένας σιροπιαστός πειρασμός! Η ανατολίτικη αυτή συνταγή, με τα χρόνια έχει αφομοιωθεί στην Ελληνική Κουζίνα. Φτιάξτε τα μόνοι σας, ο τρόπος είναι πολύ εύκολος!
Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το Χουνκιάρ Μπεγιεντί! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας όπως μαγειρεύτηκε όπως "αρέσει στον σουλτάνο" όχι τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή... μιλάμε για μια άλλη ιστορία, βγαλμένη από την κουζίνα...
47,047Follow meFollow me
17,403Follow meFollow me
4,074Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe