Χούμους με Μαντζουράνα και Κουκουνάρι

Το χούμους, αυτή η καταπληκτική συνοδευτική σαλάτα από ρεβύθια, εξ’ Ανατολής εμπλουτίζεται με μαντζουράνα και κουκουνάρι! Ιδανική για την περίοδο της νηστείας όμως ταιριάζει υπέροχα και με ψητά λαχανικά, θαλασσινά και κρεατικά! Το χούμους φτιάχνεται πανεύκολα ακόμα και με τα ρεβύθια σούπα που ίσως σας περίσσεψαν! Δοκιμάστε να ψήσετε το σκόρδο, να το αρωματίσετε με …

Εκμέκ Πολίτικο

Το πολίτικο σιροπιαστό, δεν φτιάχνεται με φύλλο καταϊφιού, αλλά με μία ζύμη που θυμίζει τσουρέκι! Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ του εκμέκ κανταϊφι που οι περισσότεροι γνωρίζουμε!

Τας Κεμπάπ Πολίτικο

Το Πολίτικο “αυθεντικό”  Τας Κεμπάπ δεν γίνεται με μοσχαράκι αλλά με αρνάκι. Οι μικρές μπουκίτσες από το κρέας σιγοβράζουν μέσα σε πλούσια βουτυράτη σάλτσα ντομάτας!

Γιαουρτλού Κεμπάπ

Γιαουρτλού Κεμπάπ και η αποθέωση φτιάχνεται από τα χεράκια σας! Το μυστικό επιτυχίας είναι το ζουμερό και “λαστιχώτο” κεμπάπ που την ξεχωριστή νοστιμιά του συμπληρώνουν τα μπαχαρικά!

Τουλουμπάκια

Λατρεμένα  σιροπιαστά τουλουμπάκια ένας σιροπιαστός πειρασμός! Η ανατολίτικη αυτή συνταγή, με τα χρόνια έχει αφομοιωθεί στην Ελληνική Κουζίνα. Φτιάξτε τα μόνοι σας, ο τρόπος είναι πολύ εύκολος!

Χουνκιάρ Μπεγιεντί, Κρέας Κοκκινιστό με Πουρέ Μελιτζάνας

Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το Χουνκιάρ Μπεγιεντί! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας όπως μαγειρεύτηκε όπως “αρέσει στον σουλτάνο” όχι τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή… μιλάμε για μια άλλη ιστορία, βγαλμένη από την κουζίνα του παλατιού του Μουράτ! To φαγητό αυτό παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων με ελάχιστες …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close