Κρεμώδης Σούπα από Κόκκινες Φακές
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Η κόκκινη φακή γνωστή και ως φακή της Aιγύπτου!
Έχει απαλή γεύση από αυτήν της κοινής φακής είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
Δοκιμάστε άν έχετε πρόβλημα με τα όσπρια γιατί είναι πολύ πιο εύπεπτη και ελαφριά.
Δοκιμάστε την μαγειρεμένη μ' αυτό τον τρόπο και ίσως αλλάξετε γνώμη για τις φακές!
Υλικά
- 300 gr. φακές κόκκινες
- 1 μικρή πατάτα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 600 ml. ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης
- Πάπρικα γλυκιά
- Θυμάρι
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 10 λεπτά σε μπόλικο νερό.
Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. - Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και περίπου 2 φλυτζάνια νερό, όσο δηλαδή χρειάζετε για να τις καλύψει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πατάτα και τα προσθέτουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι. - Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15′ λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το αλάτι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και τα κλαράκια του θυμαριού, αν έχουμε φρέσκο. - Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ.
Μεταφέρουμε την σούπα σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το μηλόξυδο και το σαφράν. - Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και άν είναι πολύ πηχτή η σούπα προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών.
Σερβίρετε ζεστή με φρυγανισμένο ψωμί και λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ανατολιτικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο
Εκπληκτική συνταγή! Ειδικά στην νηστεία και μάλιστα αλαδωτη είναι η καλύτερη πρόταση. Την φτιάχνω αρκετά συχνά και αν δεν έχω σαφράν (λόγω κόστους) προσθέτω κουρκουμά που δίνει ένα εξίσου υπέροχο άρωμα αλλά και χρώμα. Γενικά είμαι φαν του blog σου! Καλές διακοπές!!!!
Ευχαριστώ Μάρθα! <3