Hazal, Τούρκικο Γλυκό
By 18 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8-10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 hrs 40 mins
Η αγαπημένη φίλη Birg?l Ayd?n, από την Τουρκία, μας έστειλε την συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα!
Την ευχαριστώ θερμά και το μοιράζομαστε μαζί σας!
Υλικά
- 250 gr. βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο
- 1000 ml. γάλα
- 5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 gr. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια ή καψουλα βανιλλίνης
- 250 gr. τύπου πτι μπερ
- Μπανάνες
- Ξηρούς καρπούς
Οδηγίες
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί ισόποσα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. - Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα ανακατεύοντας συχνά για να μην πιάσει κρούστα.
- Απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
Βάζουμε το ταψί, αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη στο ψυγείο 7-8 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια μακρόστενα 2 περίπου δάχτυλα. - Ενδιάμεσα βάζουμε μπανάνα σε ροδέλες και ξηρούς καρπούς.
Τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ανατολιτικη
- ΤΥΠΟΣ: Επιδορπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο