Χούμους με Μαντζουράνα και Κουκουνάρι

4873
0

Το χούμους, αυτή η καταπληκτική συνοδευτική σαλάτα από ρεβύθια, εξ’ Ανατολής εμπλουτίζεται με μαντζουράνα και κουκουνάρι!

Ιδανική για την περίοδο της νηστείας όμως ταιριάζει υπέροχα και με ψητά λαχανικά, θαλασσινά και κρεατικά!

Το χούμους φτιάχνεται πανεύκολα ακόμα και με τα ρεβύθια σούπα που ίσως σας περίσσεψαν!

Δοκιμάστε να ψήσετε το σκόρδο, να το αρωματίσετε με μαντζουράνα και να προσθέσετε κουκουνάρι, γίνεται ακόμη νοστιμότερο!

Χούμους με Μαντζουράνα και Κουκουνάρι

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: November 27, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins

Το χούμους, αυτή η καταπληκτική συνοδευτική σαλάτα από ρεβύθια, εξ' …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφού μουλιάσουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες, τα βράζουμε σε άφθονο νερό μαζί με ένα φύλλο δάφνης.
    Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ρεβύθια.
    Κλείνουμε τις σκελίδες του σκόρδου, χωρίς να τις καθαρίσουμε, με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.
  2. Στο multi αλέθουμε τα ρεβύθια.
    Προσθέτουμε το ψημένο σκόρδο, πιέζοντας την κάθε σκελίδα.
    Προσθέτουμε επίσης την μαντζουράνα, το κύμινο, το πιπέρι, αλάτι και αναδεύουμε.
    Σταδιακά προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και 2-3 κουταλιές από το νερό που βράσαμε τα ρεβύθια.
  3. Δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε το υλικό που επιθυμούμε να είναι πιο έντονο ή για να δώσουμε την υφή που θέλουμε.

  4. Σερβίρουμε το χούμους με ωμό παρθένο ελαιόλαδο, κόκκινο πιπέρι και καβουρδισμένο κουκουνάρι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.