Τσιλίχουρδα, η Μαγειρίτσα από την Κέρκυρα

Η ημέρα για το μεγάλο  φαγοπότι πλησιάζει! Το Ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι όπου και να το ψάξεις δεν θα το βρεις! Βέβαια το “φλέρτ” με τα λατρεμένα Πασχαλινά εδέσματα ξεκινάει από την στιγμή που βάφεις τα αυγά, πλάθεις τα τσουρέκια και ψήνεις τα κουλουράκια που οι μυρωδιές σου “καρφώνται” και αν νηστεύεις “περνάς” ένα μικρό μαρτύριο …

Μαγειρίτσα με αυγολέμονο

Η μαγειρίτσα είναι το πιο παραδοσιακό και κλασικό φαγητό της Ανάστασης αλλά και της Ελληνικής Κουζίνας! Για μια πετυχημένη μαγειρίτσα χρειάζεσαι τρυφερά μαρούλια, μυρωδικά χόρτα, ζουμερά λεμόνια, ολόφρεσκα αυγά και φυσικά την συκωταριά από το αρνί. Μαγειρίτσα Παραδοσιακή Χρόνος Προετοιμασίας: 60 Χρόνος Μαγειρέματος: 40’ Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος Μερίδες: 6-8 άτομα   Υλικά 1 αρνίσια συκωταριά …

Εύκολη Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο

Μια υπέροχη συνταγή για εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, με τρυφερό σπανάκι, φτιάχνεται σε μεγάλο ταψί λεπτή και τραγανιστή! Η σπανακόπιτα αυτή μοιάζει με την μουσούντα θα έλεγα, αλλά όχι, η παραδοσιακή μουσούντα που μου έμαθε η μαμά φτιάχνεται με πιο πολλά αρωματικά χόρτα και σταρένιο αλεύρι, αυτή εδώ η εύκολη σπανακόπιτα είναι πιο λιτή σε …

Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί με Τυριά

Ένα υπέροχο ορεκτικό, μια συνταγή για να απολαύσετε του ανθούς από τα κολοκυθάκια, τα κολοκυθολούλουδα! Αγοράστε τους κολοκυθοανθούς μόλις έχουν κοπεί τα κολοκύθια, τις πρωινές ώρες που είναι ακόμη ανοιχτά!

Γίγαντες στον Φούρνο

Οι γίγαντες είναι μία καταπληκτική ποικιλία φασολιών! Ο τρόπος μαγειρέματος είναι  από τους πιο κλασικούς. Φροντίζουμε να έχουμε αρκετό φρέσκο ψωμάκι γιατί οι βουτιές στην σάλτσα είναι απαραίτητες! Υλικά για 4-6 άτομα 500 gr. φασόλια γίγαντες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια ξερά 2 πράσα σε ροδέλες 1 ματσάκι άνηθο 150 ml. ελαιόλαδο 1 κουταλάκι …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close