Μια υπέροχη συνταγή για εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, με τρυφερό σπανάκι, φτιάχνεται σε μεγάλο ταψί λεπτή και τραγανιστή!

Η σπανακόπιτα αυτή μοιάζει με την μουσούντα θα έλεγα, αλλά όχι, η παραδοσιακή μουσούντα που μου έμαθε η μαμά φτιάχνεται με πιο πολλά αρωματικά χόρτα και σταρένιο αλεύρι, αυτή εδώ η εύκολη σπανακόπιτα είναι πιο λιτή σε υλικά.

Δοκιμάστε την και θα τη φτιάχνετε συνεχώς όλο το χειμώνα!

Εύκολη Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο Recipe

By Eva Monochari Published: Ιουλίου 20, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10-12 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50-60 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 10 mins

Μια υπέροχη συνταγή για εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, με τρυφερό …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι.
    Το βάζουμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε αλάτι.
    Τρίβουμε με τα χέρια μας το σπανάκι να μαραθεί και το βάζουμε σε τρυπητό να φύγουν τα υγρά του.
  2. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα 3 αυγά με το γάλα και το νερό,προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη και λίγο αλάτι,προσεκτικά γιατί η φέτα θα βγάλει αλμύρα.
    Προσθέτουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο(όχι ζεστό).
    Πρέπει να πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό,οπότε ανάλογα άν χρειάζετε προσθέτουμε νερό ή αλεύρι.
  4. Τέλος αναμειγνύουμε στον χυλό την φέτα θρυμματισμένη.
    Βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
    Στρώνουμε τον χυλό ομοιόμορφα.
  5. Χτυπάμε το 1 αυγό με 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και απλώνουμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα στους 180°C.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.