Ένα υπέροχο ορεκτικό, μια συνταγή για να απολαύσετε του ανθούς από τα κολοκυθάκια, τα κολοκυθολούλουδα!
Αγοράστε τους κολοκυθοανθούς μόλις έχουν κοπεί τα κολοκύθια, τις πρωινές ώρες που είναι ακόμη ανοιχτά!
Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί με Τυριά Recipe
By 8 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 15 mins
Ένα υπέροχο ορεκτικό, μια συνταγή για να απολαύσετε του ανθούς από τα …
Υλικά
- 30 κομμάτια κολοκυθοανθούς
- 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 5 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
- 200 gr. ανθότυρο
- 250 gr. γραβιέρα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο
- 1 κολοκύθι
- 6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 350 ml. ζωμό λαχανικών
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και πλένουμε προσεκτικά τους ανθούς.
Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τα τυριά, το γιαούρτι, το ρύζι, το κολοκυθάκι το οποίο το περνάμε από τρίφτη χοντρό, τον δυόσμο, το πιπέρι, ελαιόλαδο και αλατίζουμε προσεκτικά. - Γεμίζουμε τους ανθούς και τους τοποθετούμε σε ταψί.
Περιχύνουμε με τον ζωμό,ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50 λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλεόν νερό.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Ορεκτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο