Το εύκολο, θρεπτικό και νοστιμότατο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, σπανακόριζο κλασική αξία! Σπανακόρυζο Λεμονάτο.

By 18 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Υλικά
- 1200 gr. φύλλα σπανάκι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 gr. ρύζι
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Σε άφθονο νερό βάζουμε το σπανάκι να βράσει μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει.
Το σουρώνουμε και το πατάμε με το χέρι μας ετσι ώστε να στραγγίσει από το περιττό νερό. - Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε νερό όσο μερό χρειάζεται (περίπου 2 φλυτζάνια) και αλάτι. - Χαμηλώνουμε την φωτιά και μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Σε ένα κατσαρολάκι «καίμε» 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο με όσο πιπέρι θέλουμε, μόλις κάψει περιχύνουμε το φαγάκι μας μέσα στην κατσαρόλα, προσεκτικά να μην καούμε.
- Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία πετσέτα βαμβακερή για 10 λεπτά κατόπιν σερβίρουμε.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο