Σπανακόρυζο Λεμονάτο

248

Το εύκολο, θρεπτικό και νοστιμότατο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, σπανακόριζο κλασική αξία! Σπανακόρυζο Λεμονάτο.

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 18 Ιουλίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε άφθονο νερό βάζουμε το σπανάκι να βράσει μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει.
    Το σουρώνουμε και το πατάμε με το χέρι μας ετσι ώστε να στραγγίσει από το περιττό νερό.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
    Προσθέτουμε νερό όσο μερό χρειάζεται (περίπου 2 φλυτζάνια) και αλάτι.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Σε ένα κατσαρολάκι «καίμε» 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο με όσο πιπέρι θέλουμε, μόλις κάψει περιχύνουμε το φαγάκι μας μέσα στην κατσαρόλα, προσεκτικά να μην καούμε.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία πετσέτα βαμβακερή για 10 λεπτά κατόπιν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close