Χορτοφαγική Μαγειρίτσα

801

Χορτοφαγική Μαγειρίτσα

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 30 Απριλίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins

Αν δεν σας αρέσει η παραδοσιακή μαγειρίτσα με την συκωταριά ή αν είστε χορτοφάγοι, δοκιμάστε αυτή την υπέροχη Vegan εκδοχή της μαγειρίτσας!
Δεν έχει πργαματικά ιδιαίτερη διαφορά με την κανονική, αφού τα μανιτάρια αντικαθιστούν επάξια την γεύση του!
Τέλος αν παραλείψετε το αυγολέμονο, έχετε ένα υπέροχο νηστίσιμο πιάτο!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει.
    Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα μαρούλια, τα οποία τα ζεματάμε για 5-10 λεπτά, ανάλογα πόσο τρυφερά είναι στο καυτό νερό και τα βάζουμε σε στραγγιστό να στραγγίσουν από τα νερά τους.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσινα μέρη τους, το πράσο και τον άνηθο.
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα μανιτάρια, για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μαρούλια και ανακατεύουμε προσεκτικά.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον άνιθο, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, αν χρεαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε να έχει υγρά.
  5. Σε ένα φλυτζάνι από τον ζωμό του φαγητό διαλύουμε το κόρν φλάουρ και πρσθέτουμε μπόλικο λεμόνι.
    Μόλις γίνει το φαγητό, κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close