Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
By 30 Απριλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins
Αν δεν σας αρέσει η παραδοσιακή μαγειρίτσα με την συκωταριά ή αν είστε χορτοφάγοι, δοκιμάστε αυτή την υπέροχη Vegan εκδοχή της μαγειρίτσας!
Δεν έχει πργαματικά ιδιαίτερη διαφορά με την κανονική, αφού τα μανιτάρια αντικαθιστούν επάξια την γεύση του!
Τέλος αν παραλείψετε το αυγολέμονο, έχετε ένα υπέροχο νηστίσιμο πιάτο!
Υλικά
- 500 gr. μανιτάρια Agaricus Bisporus
- 3 μεγάλα μαρούλια
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1000 ml. ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 2 λεμόνια
Οδηγίες
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει.
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα μαρούλια, τα οποία τα ζεματάμε για 5-10 λεπτά, ανάλογα πόσο τρυφερά είναι στο καυτό νερό και τα βάζουμε σε στραγγιστό να στραγγίσουν από τα νερά τους. - Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσινα μέρη τους, το πράσο και τον άνηθο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα μανιτάρια, για 3-4 λεπτά. - Προσθέτουμε τα μαρούλια και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον άνιθο, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. - Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, αν χρεαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε να έχει υγρά.
- Σε ένα φλυτζάνι από τον ζωμό του φαγητό διαλύουμε το κόρν φλάουρ και πρσθέτουμε μπόλικο λεμόνι.
Μόλις γίνει το φαγητό, κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο