Ένα υπέροχο και χορταστικό φαγητό που συνδυάζεται τέλεια, αρακάς με μοσχάρι!
Aρακάς με Μοσχαράκι Recipe
By 18 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 10 mins
Ένα υπέροχο και χορταστικό φαγητό που συνδυάζεται τέλεια, αρακάς με μοσχάρι!
Υλικά
- 1200 gr. νουά μοσχαριού
- 800 gr. αρακά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο
- 1 πράσο
- 1 καρότο
- 125 ml. κρασί λευκό
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Σωτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο τα κομμάτια του μοσχαριού, τόσο ώστε να αποκτήσουν μία ροδοκόκκινη κρούστα.
Μεταφέρουμε το κρέας σε μία κατσαρόλα. - Σωτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι επίσης τα κρεμμύδια, το πράσο και τον αρακά με ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει 1-2 βράσεις και σβήνουμε με το κρασί. - Kουνάμε ελαφριά την κατσαρόλα και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τον άνιθο ψιλοκομμένο.
- Προσθέτουμε όσονερό χρειάζεται και σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να βράσει το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα.