Speculoos, μπισκότα κανέλας

Tα Speculoos (Σπέκουλος) είναι μπισκότα κανέλας που προέρχοντα από το Βέλγιο αλλά και την Ολλανδία. Τα μπισκότα αυτά, η παράδοση λέει ότι τα έφτιαχναν στις 6 Δεκεμβρίου στην γιορτή του Αγίου Νικολάου και είχαν διάφορες αναπαραστάσεις και μορφές. Τα Speculoos όμως είναι και μπισκότα που μπορούμε να τα φτιάξουμε και τα Χριστούγεννα, ιας και μοιάζουν …

Γλυκιά τάρτα μελόπιτα

Μια γλυκιά τάρτα με ανθότυρο και μέλι, η αγαπημένη παραδοσιακή μελόπιτα της Σίφνου σε μια εναλλακτική εκδοχή! Η βάση της τάρτας φτιάχνεται εύκολα με ζύμη πάτ σουκρέ, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και θα κερδίσει σίγουρα τις προτιμήσεις σας.

Μπακαλιάρος Τηγανητός, 2 Εκδοχές

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και από τις πιο αγαπημένες συνταγές της Ελληνικής Κουζίνας! Παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και το καλοκαίρι είναι λατρεμένη επιλογή! Διαλέξτε κουρκούτι και απολαύστε!

Μπιφτέκια Σχάρας

Τα μπιφτέκια σχάρας οτι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, ελαφριά  και νόστιμα φαγητά! Το καλό μπιφτέκι πρεπει να είναι αφράτο και ζουμερό μια καλή συνταγή και το σωστό ψήσιμο παίζει σημαντικό ρόλο για να απολαύσουμε υπέροχα μπιφτέκια!

Εύκολη Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο

Μια υπέροχη συνταγή για εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, με τρυφερό σπανάκι, φτιάχνεται σε μεγάλο ταψί λεπτή και τραγανιστή! Η σπανακόπιτα αυτή μοιάζει με την μουσούντα θα έλεγα, αλλά όχι, η παραδοσιακή μουσούντα που μου έμαθε η μαμά φτιάχνεται με πιο πολλά αρωματικά χόρτα και σταρένιο αλεύρι, αυτή εδώ η εύκολη σπανακόπιτα είναι πιο λιτή σε …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close