Πεντανόστιμοι και αφράτοι πρασοκεφτέδες γεμάτοι μυρωδικά δοκιμάστε τους μαζί με το δροσερό αλλά και αρωματικό ντιπ γιαουρτιού που τους ταιριάζει τέλεια!
Πρασοκεφτέδες Με Ντιπ Αρωματικού Γιαουρτιού Recipe
By 21 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (20-25 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Πεντανόστιμοι και αφράτοι πρασοκεφτέδες γεμάτοι μυρωδικά δοκιμάστε …
Υλικά
- Για τους Πρασοκεφτέδες
- 200 gr. πράσα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο αυγό
- 100 gr. κεφαλογραβιέρα
- 150 ml. γάλα
- 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
- 6-7 φύλλα μέντα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Για το Ντιπ Γιαουρτιού
- 250 gr. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα με μέλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Οι πρασοκεφτέδες
Στο multi ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το άνιθο και την μέντα.
Τρίβουμε το κεφαλοτύρι. - Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών, το κεφαλοτύρι, το αυγό χτυπημένο, το γάλα στο οποίο
διαλύουμε την σόδα, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και την φρυγανιά ανακατεύουμε να πάρουμε ένα πηκτό χυλό.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 10′ λεπτά. - Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει,με ένα κουτάλι παίρνουμε χυλό και ρίχνουμε γεμάτες κουταλιές στο λάδι.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν. - Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το "περιττό" λάδι και σερβίρουμε όσα είναι ζεστοί.
- Το ντιπ γιουρτιού
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι.
Προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε 20′ λεπτά στο ψυγείο να κρώσει και σερβίρουμε μαζί με τους πρασοκεφτέδες.