Μπακαλιάρος σκορδαλιά και από τις πιο αγαπημένες συνταγές της Ελληνικής Κουζίνας!
Παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και το καλοκαίρι είναι λατρεμένη επιλογή!
Διαλέξτε κουρκούτι και απολαύστε!
Μπακαλιάρος Τηγανητός, 2 Εκδοχές Recipe
By 21 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 1 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35-40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 36 mins
Μπακαλιάρος σκορδαλιά και από τις πιο αγαπημένες συνταγές της Ελληνικής …
Υλικά
- 1 φιλέτο μπακαλιάρου
- > Για Το Παραδοσιακό Κουρκούτι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml. μπύρα
- ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- > Για Το Τέλειο Κουρκούτι
- 250 ml. μπύρα ελαφριά
- ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
Οδηγίες
- O μπακαλιάρος
Μία ημέρα πριν ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο σε μία λεκάνη με άφθονο νερό, αφού το κόψουμε σε μερίδες.
Για να ξαρμυριστεί καλά, αλλάζουμε συχνά το νερό από την λεκάνη.
Την άλλη μέρα βάζουμε τον μπακαλιάρο σε σουρωτήρι 2-3 ώρες να στεγνώσει από τα πολλά νερά!
- Το παραδοσιακό κουρκούτι
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τόση μπύρα ώστε να κάνουμε έναν παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στον μπακαλιάρο. - Το τέλειο κουρκούτι
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε την μπύρα το μπέικιν, την ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο του αυγού και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώνουμε στον χυλό, με απαλές κινήσεις.
Θέλουμε να πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στον μπακαλιάρο. - Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου να καλυφθούν παντού με χυλό και τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο