Τα μπιφτέκια σχάρας οτι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, ελαφριά και νόστιμα φαγητά!
Το καλό μπιφτέκι πρεπει να είναι αφράτο και ζουμερό μια καλή συνταγή και το σωστό ψήσιμο παίζει σημαντικό ρόλο για να απολαύσουμε υπέροχα μπιφτέκια!
Μπιφτέκια Σχάρας Recipe
By 20 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 20 mins
Τα μπιφτέκια σχάρας οτι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, ελαφριά και …
Υλικά
- 500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 gr. κιμά χοιρινό
- 4 φέτες ψίχα ψωμιού
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 4-5 φύλλα δυόσμου
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ξύδι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Θυμάρι
- Ρίγανη
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Zητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 ή ακόμη και 3 φορές από την μηχανή του κιμά.
- Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά.
Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό, τα φύλλα δυόσμου μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά (άν θέλουμε τέλεια μπιφτέκια). - Ο κιμάς πρέπει να είναι μαλακός και συμπαγής!
Αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά με μεμβράνη στο ψυγείο.
Πλάθουμε 6 μπιφτέκια.< - Αλείφουμε με λάδι,πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.br>
Ψήνουμε τα μπιφτέκια κρατώντας τα ζουμερά!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο