Κεφτέδες Μυτιλήνης
By 23 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15-20 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 35 mins
Αρωματικοί, γευστικοί και αφράτοι κεφτέδες, σε μία τοπικη συνταγή από το πανέμορφο νησί της Μυτιλήνης!
Υλικά
- 300 gr. κιμά μοσχαρίσιο
- 300 gr. κιμά χοιρινό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 gr. ψίχα μπαγιάτικο ψωμιού
- 1 μεγάλο αυγό
- 50 ml. ούζο
- 10 φύλλα μέντας
- κύμινο
- Θυμάρι
- Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Μουλιάζουμε τη ψίχα σε νερό και κατόπιν την στύβουμε να φύγει το περιττό νερό.
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα της μέντας στο multi.
Σε ένα μπώλ βαζουμε ολα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνουμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.
Βάζουμε τον κιμά, τον οποίο καλύπτουμε με σελοφάν στο ψυγείο για 1 ώρα. - Πλάθουμε ομοιόμορφα στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό ελαιόλαδο.