Η αυθεντική καρμπονάρα δεν περιέχει ίχνος κρέμας γάλακτος, Σπαγγέτι Καρμπονάρα.
Σπαγγέτι Καρμπονάρα Recipe
By 21 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins
Η αυθεντική καρμπονάρα δεν περιέχει ίχνος κρέμας γάλακτος, Σπαγγέτι …
Υλικά
- 400 gr. Spaghetti no 6 ή 10
- 200 gr. μπείκον κομμάτι πανσέτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κρόκους αυγών
- 1 αυγό
- 1 φλυτζάνι τυρί περκορίνο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 150 ml. λευκό κρασί
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Βράζουμε al dente τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, ξεκινάμε να τα βράζουμε ταυτόχρονα με την εκτέλεση της σάλτσας.
- Σε ένα μπώλ χτυπάμε τους κρόκους, το αυγό και το πεκορίνο και προσθέτουμε το κρασί.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σωτάρουμε το μπέικον να ξεροψηθεί μαζί με την σκελίδα σκόρδου, η οποία πρέπει απλά να είναι σπασμένη. - Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο καυτό τηγάνι με το μπέικον, απευθείας μέσα από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο