Μια γλυκιά τάρτα με ανθότυρο και μέλι, η αγαπημένη παραδοσιακή μελόπιτα της Σίφνου σε μια εναλλακτική εκδοχή!
Η βάση της τάρτας φτιάχνεται εύκολα με ζύμη πάτ σουκρέ, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και θα κερδίσει σίγουρα τις προτιμήσεις σας.
Τάρτα Μελόπιτα
By 11 Σεπτεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 τάρτα (6-8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 25 mins
Μια γλυκιά τάρτα με ανθότυρο και μέλι, η αγαπημένη παραδοσιακή μελόπιτα …
Υλικά
- > Για την Ζύμη Πάτ Σουκρέ
- 125 gr. βούτυρο
- 75 gr. ζάχαρη άχνη
- 250 gr. αλεύρι μαλακό
- 1 μικρό αυγό
- > Για την Γέμιση
- 400 gr. μυζήθρα νωπή
- 150 gr. μέλι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
Οδηγίες
- Η Ζύμη Πάτ Σουκρέ
Σε ένα μπωλ ανακατετεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Τυλίγουμε με μεμβράνη την ζύμη και την τοποθετούτε στο ψυγείο για 30 λεπτά. - Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο περίπου 3 εκατοστά.
Απλώνουμε σε ταρτιέρα ή σε μια φόρμα την ζύμη καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Με ένα πηρούνι κάνουμε μερικές τρύπες στην βάση.
Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. - Η Γέμιση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. Θρυμματίζουμε την μυζήθρα και σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση. - Γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης την τάρτα.
Τοποθετούμε στουν φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
- Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει 30 λεπτά, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Εναλλακτικά με μέλι και κανέλα!
Φαίνεται απίστευτη η μελόπιτα!!!θα τη δοκιμάσω!!!μου αρέσει πολύ ο συνδιασμός τυριού με μέλι!!!καλημέρα!!!
Καλημέρα!!! Σας ευχαριστώ!