Speculoos, μπισκότα κανέλας

756

Tα Speculoos (Σπέκουλος) είναι μπισκότα κανέλας που προέρχοντα από το Βέλγιο αλλά και την Ολλανδία.

Τα μπισκότα αυτά, η παράδοση λέει ότι τα έφτιαχναν στις 6 Δεκεμβρίου στην γιορτή του Αγίου Νικολάου και είχαν διάφορες αναπαραστάσεις και μορφές.

Τα Speculoos όμως είναι και μπισκότα που μπορούμε να τα φτιάξουμε και τα Χριστούγεννα, ιας και μοιάζουν αρκετά με τα gingerbread men cookies.

Τραγανά, λεπτά και κοκκώδη μπισκότα κανέλας είναι πλούσια σε αρωματικά μπαχαρικά αλλά και πικάντικη γεύση!

Speculoos - Μπισκότα Κανέλας

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 20-25 μπισκότα
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 8-10 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 18 mins

Tα Speculoos (Σπέκουλος) είναι μπισκότα κανέλας που προέρχοντα από το Βέλγιο …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφήνουμε το αυγό και το βούτυρο αν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Σε ένα μπώλ χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ τα μπαχαρικά, όλα σε μορφή σκόνης, το baking powder, το αλάτι και το αλεύρι.
    Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα του βούτυρου-ζάχαρης.
    Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  3. Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε 1 ώρα στο ψυγείο.
    Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο περίπου 1 χιλιοστό, το φύλλο ζύμης πρέπει να είναι λεπτό.
    Κόβουμε μπισκότα με κουπ πάτ σε ότι σχήμα θέλουμε.
    Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10′ λεπτά ή μέχρι να πάρουν σκούρο καφέ χρώμα.
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.

Join the Conversation

  1. se ti 8ermokrasia psinumeeee! efxaristw

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close