Κέικ Σαλονίκ (Κέικ Κανέλας)

Κέικ Σαλονίκ (Κέικ Κανέλας) Ξεφυλλίζοντας έναν παλιό, πολύ παλιό βιβλίο μαγειρικής με συνταγές του μοναδικού Νίκου Τσελεμεντέ, ανακάλυψα το κέικ Σαλονίκ, διαπίστωσα ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κέικ κανέλας με ένα “περίεργο” όνομα Σαλονίκ. Δεν γνωρίζω τι εμπνέυστηκε ο Τσελεμεντές όταν του έδωσε αυτό το όνομα, μέσα από μια μικρή έρευνα δεν βρήκα …

Αλμυρή Τάρτα με Μανιτάρια

Η ζύμη σε μία τάρτα είναι αυτό που λέμε το άλφα και το ωμέγα! Η μέση της είναι μία πετυχημένη ζουμερή γέμιση! Η σημερινή συνταγή τα έχει όλα συν δύο υλικά που δίνουν άλλη “άποψη” στο τελικό αποτέλεσμα, Αλμυρή Τάρτα με Μανιτάρια !

Μπομπότα Γλυκιά με Σταφίδες (Γλυκό Καλαμποκόψωμο)

Η μπομπότα, το ξεχασμένο καλαμποκόψωμο, έχει περάσει στην ιστορία ως το ψωμί των φτωχών. Με μεγάλη θρεπτική αξία, η μπομπότα είτε στην αλμυρή, είτε στην γλυκιά εκδοχή της θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας!

Μπακαλιάρος Τηγανητός, 2 Εκδοχές

Μπακαλιάρος σκορδαλιά και από τις πιο αγαπημένες συνταγές της Ελληνικής Κουζίνας! Παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και το καλοκαίρι είναι λατρεμένη επιλογή! Διαλέξτε κουρκούτι και απολαύστε!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close