Κέικ Σοκολάτας
By 23 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10-12 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40-50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 mins
Κλασική συνταγή για κέικ σοκολάτας, το γνωστό, το αγαπημένο, το καλύτερo και παράλληλα το ευκολότερο..
Αυτό που δεν μένει ψίχουλο..
Υλικά
- 175 gr. βούτυρο
- 180 gr. ζάχαρη
- 200 ml. γάλα
- 225 gr. αλεύρι φαρίνα
- 3 μεγάλα αυγά
- 40 gr. κακάο
- 150 gr. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες. - Προσθέτουμε σταδιακά σε τρείς δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
Σε ένα μπώλ αλευρώνουμε με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι τις σταγόνες κουβερτούρας.
Τις ενσωματώνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα. - Τοποθετούμε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει.
Ψήνουμε στους 180°C για 40-50 λεπτά. Για να δούμε άν έγινε δοκιμάζουμε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα. - Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε!
Πάρα πολύ ωραίο το κέικ, φανταστικό! Και μαλακότατο! Μπράβο!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!