Μυρωδάτα και πεντανόστιμα γλυκά βουτήματα “πανέτοιμα” για βουτιές σε γάλα, τσάι ή κακάο!
Βουτήματα Μαστίχας (Νηστίσιμα) Recipe

By 22 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (20 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 50 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 10 mins
Μυρωδάτα και πεντανόστιμα γλυκά βουτήματα "πανέτοιμα" για βουτιές σε …
Υλικά
- 250 gr. σιμιγδάλι ψιλό
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 110 gr. μαργαρίνη
- 120 gr. ζάχαρη
- 125 ml. χυμό πορτοκάλι
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- > Επιπλέον θα Χρειαστείτε
- Μαρμελάδα
- Σουσάμι
Οδηγίες
- Διαλύουμε την μαγιά σε 2-3 κουταλιές της σούπας χλιαρο νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι ενσωματώνοντας το με μία σπάτουλα στο μείγμα. - Προσθέτουμε την βανίλια, την μαστίχα κοπανισμένη, την μαγιά και τον χυμό του πορτοκαλιού.
Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Αφήνουμε την ζύμη 30′ περίπου λεπτά σκεπασμένη σε ζεστο μέρος.
Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα ή τα κόβουμε με κουπ πατ σε κυκλικό σχήμα.
Τα τοποθετούμε σε δίσκο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή με καστανή ζάχαρη. - Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 150°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν, παίρνουμε 2 μπισκότα και τα ενώνουμε με την μαρμελάδα.
Τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο
Καλημέρα μπορώ αντί μαργαρίνη να χρησιμοποιήσω βούτυρο παρακαλώ;;; ευχαριστώ πολύ.
Φυσικά μπορείτε.
Καλή επιτυχία,
Ε.