Cupcakes με Φράουλα
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 14 Cupcakes
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 22 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 3 hrs 22 mins
Τα πιο φρέσκα και ανοιξιάτικα Cupcakes περιέχουν φράουλες!
Ελαφριά, αρωματικά και με τέλεια γεύση, ο ουρανίσκος σας θα τα λατρέψει!
Υλικά
- > Για τα Cupcakes
- 110 ml. γάλα εβαπορέ
- 100 gr. ζάχαρη
- 80 gr. βούτυρο
- 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 250 gr. φράουλες
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρ ή κονιάκ
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- > Για την κρέμα επικάλυψης
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- 100 gr. βούτυρο
- 200 gr. άχνη ζάχαρη
- Φράουλες
Οδηγίες
- Προεργασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
Κόβουμε κάθε φράουλα σε τέσσερα κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα μπώλ και τις πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. - Τα cupcakes
Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Αναμειγνύουμε το γάλα με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο για 2′ λεπτά να αφρατέψουν. - Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους στο μείγμα,
συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και μία κουταλιά της σούπας αλεύρι. - Προσθέτουμε το λικέρ.
Κοσκινίζουμε το baking powder μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα, μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα. - Αφαιρούμε τις φράουλες από τα υγρά που έχουν βγάλει και τα κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα 1 κουταλιά της σούπας από τα υγρά που έχουν βγάλει οι φράουλες.
Προσθέτουμε τις φράουλες στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά, για να μην τις λιώσουμε. - Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στο μείγμα.
Γεμίζουμε με το μείγμα χάρτινες θήκες ή φόρμα για cupcakes, μέχρι την μέση, φροντίζοντας να έχει φράουλες κάθε κουταλιά. - Ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν πολύ καλά! - Η κρέμα επικάλυψης
Βάζουμε σε ένα μπρίκι τα υγρά που κρατήσαμε από τις φράουλες και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα και το σιρόπι, στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί μέχρι να κρυώσουν τα cupcakes.
Αλείφουμε τα cupcakes με την κρέμα, και γαρνίρουμε με φρέσκια φράουλα αν θέλουμε!
ποσα αβγα εχη η σινταγι?????????
2 αυγα! Ευχαριστώ!