Cupcakes με Φράουλα

1.6K

Cupcakes με Φράουλα

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 14 Cupcakes
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 22 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 3 hrs 22 mins

Τα πιο φρέσκα και ανοιξιάτικα Cupcakes περιέχουν φράουλες!
Ελαφριά, αρωματικά και με τέλεια γεύση, ο ουρανίσκος σας θα τα λατρέψει!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προεργασία
    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
    Κόβουμε κάθε φράουλα σε τέσσερα κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα μπώλ και τις πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. Τα cupcakes
    Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Αναμειγνύουμε το γάλα με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο για 2′ λεπτά να αφρατέψουν.
  3. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους στο μείγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και μία κουταλιά της σούπας αλεύρι.
  4. Προσθέτουμε το λικέρ.
    Κοσκινίζουμε το baking powder μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι.
    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα, μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα.
  5. Αφαιρούμε τις φράουλες από τα υγρά που έχουν βγάλει και τα κρατάμε στην άκρη.
    Προσθέτουμε στο μείγμα 1 κουταλιά της σούπας από τα υγρά που έχουν βγάλει οι φράουλες.
    Προσθέτουμε τις φράουλες στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά, για να μην τις λιώσουμε.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στο μείγμα.
    Γεμίζουμε με το μείγμα χάρτινες θήκες ή φόρμα για cupcakes, μέχρι την μέση, φροντίζοντας να έχει φράουλες κάθε κουταλιά.
  7. Ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
    Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν πολύ καλά!
  8. Η κρέμα επικάλυψης
    Βάζουμε σε ένα μπρίκι τα υγρά που κρατήσαμε από τις φράουλες και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
    Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα και το σιρόπι, στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
    Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί μέχρι να κρυώσουν τα cupcakes.
    Αλείφουμε τα cupcakes με την κρέμα, και γαρνίρουμε με φρέσκια φράουλα αν θέλουμε!

Join the Conversation

  1. ποσα αβγα εχη η σινταγι?????????

    1. funkycook Author says:

      2 αυγα! Ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close