Αρχική 2013

Αρχείο

Ένα παραδοσιακό μακεδονίτικο φαγητό, το σουτ μακάλο δηλαδή οι κεφτέδες με λευκή σάλτσα από αλεύρι και σκόρδο και κόκκινο πιπέρι. Η απλότητα και η νοστιμιά του μας θυμίζουν το μεγαλείο της τοπικής ελληνικής...
Τα Πιταράκια είναι το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου! Τα υπέροχα τυροπιτάκια με την πολύ απλή γέμιση τυριού, του Μηλεϊκου, είναι μοναδικά και πανεύκολα! Αν δεν μπορείτε να βρείτε Μηλέϊκο τυρί, όπως κι εγώ, χρησιμοποιήστε φρεσκια μυζήθρα.
Οι ντοματοκεφτέδες είναι καλοκαίρι! Ώριμες και σφιχτές ντομάτες, λίγα λαχανικά και οι παραδοσιακοί ντοματοκεφτέδες Αστυπάλαιας στο τραπέζι δίπλα σε παγωμένες μπύρες σας περιμένουν όπου και αν βρίσκεστε!
Το Μπιάνκο Κέρκυρας είναι η πιο νόστιμη, λιτή συνταγή ουσιαστικά για λεμονάτο ψάρι! Στην Κέρκυρα προτιμούσαν και προφανώς προτιμούν το στακοφίσι, δηλαδή τον αποξηραμένο, στεγνό μπακαλιάρο! Οι Βενετσιάνικες επιρροές στην παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας διακρίνονται περισσότερο στο όνομα αυτού φαγητού παρά...
Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα, μια νηστίσιμη, πολύ εύκολη και απλή συνταγή! Τα καλαμάρια συνδυάζονται άψογα με τις ελιές, τρώγονται σαν μεζές ή συνοδεύσετε το με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες και απολαύστε το ως κυρίως! 
Αν σας περίσσεψε μπαγιάτικο ψωμί σας δίνω ένα από τους καλύτερους λόγους να μην το πετάξετε, δοκιμάστε ψωμοκεφτέδες ή ψευτοκεφτέδες! Αυτά τα τέλεια κεφτεδάκια και κανείς δεν θα πιστεύει δεν έχουν ίχνος κιμά παρά...
Η τυπική Βρετανική συνταγή, η πίτα του βοσκού ή Shepherd's pie μια εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη! Η πίτα αυτή προέρχεται κυρίως από την Βόρεια Αγγλία και Σκωτία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός των προβάτων - εξ' ου και το όνομα. Λέγεται...
Το απλοϊκό παραδοσιακό σοφρίτο Κέρκυρας είναι ένα φαγητό έκπληξη, τα υλικά που "δίνουν" τη χαρακτηριστική γεύση στο φαγητό είναι το άφθονο σκόρδο, μαϊντανός και το ξύδι από καλό κόκκινο κρασί. Το τελικό γευστικό του...
47,047Follow meFollow me
17,403Follow meFollow me
4,075Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe