Οι ντοματοκεφτέδες είναι καλοκαίρι!
Ώριμες και σφιχτές ντομάτες, λίγα λαχανικά και οι παραδοσιακοί ντοματοκεφτέδες Αστυπάλαιας στο τραπέζι δίπλα σε παγωμένες μπύρες σας περιμένουν όπου και αν βρίσκεστε!
Ντοματοκεφτέδες Αστυπάλαιας Recipe

By 27 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (35-40 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Οι ντοματοκεφτέδες είναι καλοκαίρι! Ώριμες και σφιχτές ντομάτες, λίγα …
Υλικά
- 400 gr. ντομάτες σφιχτές και ώριμες
- 180 gr. κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 260 gr. αλεύρι φαρίνα
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 10 φύλλα δυόσμο
- 6-7 φύλλα βασιλικό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Πολτοποιούμε τις μισές ντομάτες στο multi. - Βάζουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά. - Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά και τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες στο καυτό λάδι.
Ακουμπάμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρί. - Σερβίρονται ζεστούς τους ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι, στο οποίο προσθέτουμε μπούκοβο ή τυροκαυτερή σαλάτα.
ΣΕ ΜΙΣΩ…ΠΑΩ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ!!!
φανταστικοί φαίνονται! έχεις ξεχάσει ένα τ στο χαρτί
🙂 ευχαριστώ!