Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα

20018
4

Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα, μια νηστίσιμη, πολύ εύκολη και απλή συνταγή!

Τα καλαμάρια συνδυάζονται άψογα με τις ελιές, τρώγονται σαν μεζές ή συνοδεύσετε το με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες και απολαύστε το ως κυρίως! 


Συνταγές για Καλαμαράκια με Ελιές

Συνταγή για καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα

Χρόνος Προετοιμασίας: 60’
Xρόνος Μαγειρέματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Άτομα: 4-5

Υλικά

1000 γρ. καλαμαράκια, κομμένα σε ροδέλες
150 γρ.  πράσινες , σε ροδέλες
1 μικρό ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
100 ml ντοματοχυμό
400 γρ. ολόκληρα ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
80ml ελαιόλαδο
100ml λευκό κρασί
1 δαφνόφυλλο
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό από το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά.

Προσθέτουμε τα καλαμάρια, το κρασί και σιγομαγειρεύουμε για 5’.

Προσθέτουμε  το μάραθο, το ντοματοχυμό, τα ντοματάκια, το δαφνόφυλλο, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και  5’ πριν αποσύρουμε  προσθέτουμε τις ελιές.

Σερβίρουμε με τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους και ψιλοκομμένο μάραθο.

Tips:
-Μπορούμε να προσθέσουμε και μαύρες ελιές
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά ή μεγάλα καλαμάρια ή και θράψαλα

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.