Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας

4.8K

Το απλοϊκό παραδοσιακό σοφρίτο Κέρκυρας είναι ένα φαγητό έκπληξη, τα υλικά που “δίνουν” τη χαρακτηριστική γεύση στο φαγητό είναι το άφθονο σκόρδο, μαϊντανός και το ξύδι από καλό κόκκινο κρασί.

Το τελικό γευστικό του αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό, γι΄αυτό άλλωστε αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα, αν βρεθείτε στην Κέρκυρα μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε!

Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 mins

Το απλοϊκό παραδοσιακό σοφρίτο Κέρκυρας είναι ένα φαγητό έκπληξη, τα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Λίγο πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του φαγητού, χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο ελαφρά το κάθε κομμάτι κρέατος, ώστε να σπάσουμε τις ίνες του, κάτι που θα κάνει το κρέα ιδιαίτερα τρυφερό, απλά όταν χτυπάμε το κρέας πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι το μαγειρεύουμε άμεσα!
    Φροντίζουμε το κρέας να έχει το ίδιο πάχος όταν το χτυπήσουμε.
  2. Αλατίζουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από τις 2 πλευρές.
    Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο και τα κόβουμε σε φέτες.
    Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
    Αλευρώνουμε καλά το κρέας.
  3. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά!
    Τινάζουμε καλά το κρέας να φύγει το περιττό αλεύρι.
    Τηγανίζουμε τα φιλέτα, όχι όλα μαζί αλλά 2-3 κάθε φορά, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία και δεν τηγανιστούν σωστά!
    Τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές ώστε να πάρουν ωραίο καφέ χρώμα.
  4. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
    Προσθέτουμε το ξύδι, τον μαϊντανό, τα σκόρδα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 40 λεπτά, λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε την άλλη μια κουταλιά βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό άμεσως!
    Ταιριάζει κυρίως με πουρέ αλλά και με τηγανιτές ή φούρνου πατάτες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close