Αρχική 2014

Αρχείο

Φαντάσου την φρεσκάδα του λεμονιού και μαστίχα σε μία σιροπιαστή, ζουμερή πίτα, τη λεμονόπιτα, βρες ακέρωτα λεμόνια λοιπόν! Αυτή η λεμονόπιτα κρύβει ένα "μυστικό" υλικό, ένα προϊόν που πρέπει πραγματικά να συγκρατήσεις το όνομά...
Καιρό τώρα ψάχνω να βρω την "σωστή" συνταγή για Ρεβανί,όχι όποιο - όποιο ρεβανί αλλά αυτό από την Βέροια! Το ραβανί βέβαια είναι μια διαδεδομένη και αγαπημένη συνταγή στην Ελληνική Κουζίνα, το συγκεκριμένο δε αποτελεί το "στολίδι" της Μακεδονίτικης Κουζίνας...
Η πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα, λέγεται και πατσαβουρόπιτα γιατί είναι μια εύκολη πίτα που φτιάχνεται πολύ απλά σε σχέση με τις άλλες πίτες! Αφράτη και αρωματική, δοκιμάστε την σκέτη, με παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι!
Ναξιώτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς, με υπέροχη γεύση από θυμαρίσιο μέλι, το οποίο κάνει και την διαφορά στην συνταγή, αφού η Νάξος παράγει από τα καλύτερα θυμαρίσια μέλια! Προσθέστε άφθονους ξηρούς καρπούς, καβουρδίστε με υπομονή το σιμιγδάλι και αρωματίστε με λεμόνι!
Το πολίτικο σιροπιαστό, δεν φτιάχνεται με φύλλο καταϊφιού, αλλά με μία ζύμη που θυμίζει τσουρέκι! Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ του εκμέκ κανταϊφι που οι περισσότεροι γνωρίζουμε!
Το απόλυτο σιροπιαστό με καρύδι ή φυστίκι, ο μπακλαβάς, γιατί Χριστούγεννα χωρίς μπακλαβά δεν γίνονται!
Ένα αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό των γιορτινών ημερών, σε μια "τριλογία" ξηρών καρπών και άρωμα εσπεριδοειδών, Κανταίφι με Φυστίκι,Καρύδι και Αμύγδαλο!
47,047Follow meFollow me
17,403Follow meFollow me
4,073Follow meFollow me
2,060SubscribeSubscribe