Ραβανί
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (12-14 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 5 mins
Τέλειο, αφράτο, ζουμερό και πεντανόστιμο ραβανί! Οι νότες μαστίχας, γκρέιπφρουτ και λουίζας δίνουν ιδιαίτερο άρωμα στο κλασικό ραβανί!
Υλικά
- > Για το Ραβανί
- 150 gr. αλεύρι φαρίνα
- 180 gr. σιμιγδάλι ψιλό
- 150 gr. ζάχαρη
- 100 ml. γάλα φρέσκο
- 5 αυγά
- 1½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και γκρέιπφρουτ
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- > Για το Σιρόπι
- 600 ζάχαρη
- 600 ml. νερό
- 50 gr. βούτυρο
- 1 κλωναράκι λουίζα ή αρμπαρόριζα
- 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- > Επιπλέον θα Χρειαστείτε
- 150 ml. ινδοκάρυδο
Οδηγίες
- Το ραβανί
Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι και τα ξύσματα.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 8′ λεπτά, προσθέτουμε την βανίλια. - Ανακατεύουμε το γάλα, χλιαρό, με το λικέρ μαστίχας.
Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών-ζάχαρης σταδιακά και εναλλάξ με το γάλα, τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. - Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί αντικολλητικό ή πυρίμαχο σκεύος 40×30 περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου, για 50 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. - Το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5′ λεπτά.
Αφαιρούμε τα κλωναράκια της λουίζας. - Το σιρόπιασμα
Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι κουταλιά κουταλιά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 2 ώρες.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο!
Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό, αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη.