Ρεβυθοκεφτέδες από την Ίο

Οι ρεβυθοκεφτέδες στα Κυκλαδονήσια είναι από τα αγαπημένα και παραδοσιακά ορεκτικά και φτιάχνονται πανεύκολα! Η συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες από την Ίο είναι φανταστική, πλούσια σε αρωματικά και γίνονται τραγανοί και απολαυστικοί!

Εύκολη Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο

Μια υπέροχη συνταγή για εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, με τρυφερό σπανάκι, φτιάχνεται σε μεγάλο ταψί λεπτή και τραγανιστή! Η σπανακόπιτα αυτή μοιάζει με την μουσούντα θα έλεγα, αλλά όχι, η παραδοσιακή μουσούντα που μου έμαθε η μαμά φτιάχνεται με πιο πολλά αρωματικά χόρτα και σταρένιο αλεύρι, αυτή εδώ η εύκολη σπανακόπιτα είναι πιο λιτή σε …

Γίγαντες στον Φούρνο

Οι γίγαντες είναι μία καταπληκτική ποικιλία φασολιών! Ο τρόπος μαγειρέματος είναι  από τους πιο κλασικούς. Φροντίζουμε να έχουμε αρκετό φρέσκο ψωμάκι γιατί οι βουτιές στην σάλτσα είναι απαραίτητες! Υλικά για 4-6 άτομα 500 gr. φασόλια γίγαντες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια ξερά 2 πράσα σε ροδέλες 1 ματσάκι άνηθο 150ml ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του …

Σούπα μοσχάρι βραστό

Θρεπτική και πεντανόστιμη, η συνταγή για σούπα μοσχάρι, βραστό όπως αποκαλείται, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και περιζήτητα φαγητά του χειμώνα! Σιγομαγειρεμένο και γεμάτο γεύση, το βραστό είναι η επιτομή της νοστιμιάς, αν μιλάμε για σούπες τύπου βραστό. Ο βραστός ζωμός από μοσχάρι και λαχανικά, από τα πρώτα φαγητά που θα δοκιμάσει κάθε άνθρωπος …

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Οι λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο είναι ένα φαγητό ,όχι μόνο κλασικό και αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό. Είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Ελληνικής Κουζίνας που συναντάμε σε κάθε ελληνικό τραπέζι, σε όλα τα γραφικά ταβερνάκια, ένα πιάτο λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο φέρνουν μόνο χαρά! Τους λαχανοντολμάδες τους μαγειρεύουμε σε διάφορες εκδοχές, από τόπο σε τόπο αλλάζει η συνταγή, άλλοτε …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close